Vestea stupefianta pe care a primit-o Gabriela Firea, in aceasta dimineata. “Este o urgenta zero”

0
1026

În sfârşit, s-a trezit PNL Bucureşti! Ce a făcut el? A lansat o campanie de conştientizare a bucureştenilor şi a administraţiei despre problema gravă a traficului şi nevoia de a acţiona urgent.

Senzaţional! Cum adică, urgent? Păi, traficul infernal din acest oraş infernal se desfăşoară ca atare de câţiva ani, cu circumstanţe agravante în ultimii doi.

Numai noi scriem pe aici, de câteva sezoane, că, peste timp, vom fi dezgropaţi de arheologii viitorului, precum „statuile” mumificate de lavă, din Pompei, la volanul „limuzinelor” înţepenite în ambuteiaje.

Ce ne mai spune PNL? Că a scos şi va mai scoate pe străzi sute de voluntari, în cele mai aglomerate zone din Bucureşti – astea ne mai trebuia, ca să avem producţii record şi la călcatul în picioare -, pentru a informa cetăţenii.

Despre ce? Despre faptul că sunt aglomerate? Despre faptul că Bucureştiul e ultrapoluat? Dumnezeule! Păi, nu văzuserăm noi toate asta cu ochiul liber? Nu se simt cu toţi plămânii? Nu ne intoxicăm pe capete?

Altceva? Că organizează o dezbatere publică unde sunt invitaţi „toţi actorii relevanţi”. Şi că vor pregăti un plan de măsuri şi un pachet de Hotărâri de Consiliu General şi Consilii de sector pentru a acţiona urgent (iar, „urgent”) pe câteva priorităţi.

Mă întreb de ce n-au făcut toate acestea, până acum, dacă tot vorbim de urgenţe. De ce trebuie să ne anunţe, abia, astăzi, că onor consilierii se vor pune urgent, cu burta pe muncă.

Planul de măsuri, despre care suntem anunţaţi că va fi pregătit, urgent, este deja „rutină”. Toată populaţia Capitalei cere să se întâmple asta de când s-a născut. Însăşi primăriţa Firea ne-a aburit cu realizarea lor de urgenţă. Şi copiii, în parcuri recită aceste nevoi ca pe „Căţeluş cu părul creţ”. Ia ascultaţi:

„Prioritatea zero: finalizarea lucrărilor de infrastructură deja începute şi demararea de noi lucrări; sistem de semaforizare inteligent adaptat la trafic; achiziţionarea de mijloace noi de transport în comun; extinderea rapidă a pistelor pentru biciclete; program de construire de parcări în parteneriat public privat şi în parteneriat cu administraţiile de sector”, ne anunţă liberalii printr-un comunicat de presă”.

Nu că sună foarte cunoscut?

Dar ce mai vrea PNL, acum, la un an şi jumătate de la instalarea PSD, în proporţie de sută la sută, peste administraţia Capitalei, şi conducere discreţionară, în absenţa oricărei opoziţii, similar cu ceea ce se întâmplă la nivel naţional?

Ei bine, doreşte (prin intermediul preşedintelui Buşoi) să pună pe jar (urgent!) societatea civilă, pe care o îndeamnă să adreseze, ea, întrebările necesare Gabrielei Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.