Unde mergem dupa ce murim?

0
318

Abstract

Cazurile nenumărate de experiențe ale vieții trecute, înregistrate și cercetate,  indică clar viața după moarte. În toate cazurile de reîncarnări înregistrate s-a descoperit că exista un decalaj variabil între moartea unei persoane și următoarea ei reîncarnare pe Pământ. Deci, unde mergem după ce murim până la rencarnarea noastră pe Pământ? Există un singur plan al existenței sau există o varietate de planuri ale existenței? Dacă este așa, care sunt factorii care decid unde mergem după moarte? În acest articol, prezentăm răspunsuri la aceste întrebări și la altele legate de această temă. Aceste răspunsuri sunt obținute prin cercetare spirituală făcută de căutători de la Fundația de Cercetare a Științei Spiritualității (SSRF) care au al șaselea simț (ESP) puternic dezvoltat.

Notă: Pentru a înțelege mai bine acest articol, este recomandat să fi citit articolul despre cele trei componente subtile de bază SattvaRaja și Tama.

1. Ce se întâplă după moarte?

Cercetarea spirituală a arătat că omul este compus din următoarele patru corpuri de bază:

  • Fizic
  • Mental
  • Cauzal sau intelectual
  • Supracauzal sau ego subtil

Tabloul de mai jos este o diagramă cu ceea ce ființa umană cuprinde:

Când o persoană moare, corpul fizic încetează să existe. Totuși, restul existenței sale sau conștiința sa continuă. Existența unei persoane, mai puțin corpul fizic, este cunoscut ca corp subtil (linga-dēha) și cuprinde corpurile mental, cauzal(intelect) și supracauzal (ego subtil). Acest corp subtil merge apoi în unul din cele 13 planuri subtile de existență, altul decât Pământul.

2. Cele 14 planuri ale existenței din Univers

Există 14 planuri principale de existență în Univers. Șapte dintre ele sunt planuri de existență pozitive și șapte sunt planuri de existență negative. Cele șapte planuri de existență negative sunt cunoscute în mod obișnuit ca Iad (Pātāl). Există numeroase sub-planuri în cadrul acestor planuri principale de existență.

Dreptatea (Dharma) este aceea care îndeplinește 3 sarcini:
1. Menținerea sistemului social în condiție excelentă
2. Aducerea progresului mondial pentru fiecare ființă umană
3. Realizarea progresului și în domeniul spiritual.
– Shri Adi Shankaracharya

Șapte planuri pozitive de existență: Planurile de existență ocupate în cea mai mare parte de persoane vii și de corpuri subtile care fac fapte bune și angajate în practica spirituală conform căii pozitive de practică spirituală sunt cunoscute ca cele șapte planuri pozitive de existență sau saptalok. Prin cale pozitivă noi înțelegem că orientarea practicii spirituale este către Realizarea lui Dumnezeu, care este ultima în cadrul creșterii spirituale.

Planul Pământ este unicul plan fizic de existență din Univers și este de asemenea primul plan de existență în ierarhia planurilor pozitive de existență din Univers.

Șapte planuri negative de existență: acestea sunt planuri de existență ocupate mai ales de către corpuri subtile care au făcut fapte nedrepte și care sunt angajate în practica spirituală conform căii negative. Prin cale negativă noi înțelegem că orientarea practicii spirituale este către obținerea puterii spirituale, de ex. Puterile supranaturale. Această putere spirituală este folosită în primul rând pentru a întări controlul unuia asupra celorlalți sau pentru scopuri negative. Astfel, toate corpurile subtile care merg către oricare dintre planurile de existență din Iad, în virtutea intențiilor lor dăunătoare devin stafii.

Vedeți și articolul: ‘Ce este o stafie?’

Sub-planuri de existență ale Iadului(Narak): Fiecare plan de existență al Iadului are un sub-plan cunoscut ca Narak. De exemplu, primul plan de existență al Iadului va avea în el un sub-plan cunoscut ca primul Narak. Narak este rezervat pentru cele mai rele stafii(demoni, diavoli, energii negative etc.) din Iad. Stafiile(demoni, diavoli, energii negative etc.) care ocupă primul Narak au de făcut față unor pedepse mult mai severe și  pe o durată mai mare decât cele care ocupă primul plan de existență din Iad.

Diagrama de mai jos indică 14 planuri de existență din Univers.

continuarea aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.