Un laureat Nobel explică ce a aflat, împreună cu Stephen Hawking, despre maşina timpului

0
278

Astrofizicianul Kip Thorne, laureat al premiului Nobel și bun prieten cu Stephen Hawking, a explicat pentru Ştirile PRO TV de ce nu crede că o maşină a timpului ar putea funcţiona vreodată.

Astrofizicianul Kip Thorne, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 2017, cunoscut și pentru că a fost consultant la celebrul film “Interstellar″, este în România și a explicat ce riscăm dacă producem o maşină a timpului, în cadrul unui interviu acordat lui Vitalie Cojocari, corespondent Știrile PRO TV. 

Cred că nu vom călători niciodată în timp. Presupun că de fiecare dată când o civilizaţie extrem se avansată încearcă să construiască o maşină a timpului, se auto-distruge atunci când respectiva civilizaţie o porneşte”, a spus Kip Thorne.

Legile fizicii prezic că obiectul care călătoreşte în timp trece prin maşina timpului şi se întoarce exact în momentul din care a plecat. Deci dacă ai început cu o particulă, ajungi să ai două particule identice în acelaşi loc şi în acelaşi moment, apoi 4, apoi 8, şi tot aşa. Se creează o explozie atunci când porneşti o maşină a timpului.

Dacă cineva ar inventa şi pune în funcţiuneo maşină a timpului, „suntem destul de siguri că va avea loc o astfel de explozie, dar nu suntem siguri cât de puternică va fi explozia”, mai spune Kip Thorne.

Stephen Hawking şi cu mine am studiat acest lucru independent unul de altul şi la final am căzut de acord că puterea exploziei e controlată de un set de legi ale fizicii pe care nu le înţelegem, numite legile gravitaţiei cuantice. Mă aştept ca în 20-30 de ani să cunoaştem aceste legi, deci vom şti şi dacă maşinile timpului se auto-distrug sau nu.”

“Acesta cred că va fi marele progres. Şi chiar dacă nu se auto-distrug, credă că suntem foarte departe de a avea tehnologia necesară pentru fabricarea lor. Dar am şti dacă o civilizaţie mult mai avansată decât a noastră ar putea deţine maşini ale timpului. Asta cred că am putea şti în circa 30 de ani”, a conchis astrofizicianul.

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.