Un avion de vanatoare romanesc a deschis focul asupra unui OZN

0
819

Conform datelor scrise culese de specialiștii în domeniul OZN, România a fost vizitată de extratereștri  începând cu Evul Mediu, mai precis din 1517. Istoria OZN-isticii românești a fost culeasă de matematicianul Dan Farcaș într-o carte de tip compendiu, scrisă în engleză la cererea unei edituri londoneze. Volumul a fost elogiat de Nick Pope, fostul șef al proiectului OZN din Ministerul Apărării al Regatului Unit al Marii Britanii.

 

“«Letopisețul Țării Moldovei», scris de Grigore Ureche (1590-1647) are un paragraf care spune că la «văleat 7025 (1517) noiembrie 8, sămn mare s-au arătat pe ceriu, c-au strălucit despre miazănoapte ca un chip de om, de-au  stătut multă vreme și iară s-au ascuns în văzduh». Textul a fost menționat de Dalila-Lucia Aramă, paleograf principal la biroul de manuscrise al Bibilotecii Academiei Române, într-un articol din Magazinn Istoric 12/1968, sub titlul «Să fi fost oare farfurii zburătoare?».

În același articol apare o mențiune și cu privire la o a doua observație, din data de 15 octombrie 1595, când domnitorul Mihai Viteazul a asediat orașul Târgoviște, ocupat de turcii conduși de Sinan Pașa. În acea zi “s-a arătat deasupra taberei o mare cometă”. După trei zile turcii au fost învinși și alungați. Acest eveniment a fost descris de mai multe surse contemporane.Există, de asemenea, o veche gravură germană, tipărită în 1665, despre cazul de la Târgoviște. Deoarece nici o înregistrare astronomică nu menționează în perioada respectivă vreo cometă – mai mult, o cometă nu apare doar o zi, într-un singur loc -,  observația a fost catalogată drept Obiect Zburător Neidentificat (OZN)”.

Despre apariții OZN au relatat Lucian Blaga și Dumitru Prunariu

Așa începe  volumul “OZN-uri deasupra României”, scris de matematicianul Dan Farcaș, președintele Asociației române pentru Studierea Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate (ASFAN). Este varianta românească a unei istorii privind aparițiile OZN în țara noastră și urmează să apară în librării.

Dintre ele menționăm un caz relatat chiar de Lucian Blaga în “Hronicul și cântecul vârstelor”, petrecut în 1904, în Munții Apuseni. De asemenea, apar în volum relatări ale unor militari, inclusiv specialiști în domeniul radar și piloți de vânătoare. Există și o povestire stranie chiar din partea astronautului Dumitru Prunariu. De asemenea, este menționat un caz în care un avion de vânătoare românesc a deschis focul asupra unui OZN.

mai multe aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.