Toți românii care stau la bloc sunt vizați! Ce sunt obligați să facă administratorii

0
179

Vești importante pentru românii care stau la bloc. Sunt vizați administratorii sau locatarii ce sunt interesați să devină administratori de bloc. Oficialii au introdus, în sfârșit, această ocupație în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR).

Astfel, s-a introdus ocupația de administrator de condominii. Ordinul a fost publicat recent în Monitorul Oficial. Potrivit legii, administratorii pot obține calificarea corespunzătoare ocupației până în septembrie.

Ministerul Muncii a înlocuit ocupația de administrator imobile cu cea de administrator de condominii, dar s-a păstrat același cod 515303 în grupa de bază 5153 Administratori de clădiri.

Conform Ordinului, administratorii sau persoanele care vor să devină administratori de bloc trebuie să obțină atestate profesionale pentru certificarea ca administrator de condominii.

Acest certificat are o valabilitate de patru ani.

„În termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în colaborare cu asociațiile profesionale și de reprezentare ale asociațiilor de proprietari, propun actualizarea standardului ocupațional privind ocupația de administrator de condominii”, prevede legea.

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.