Testul de atenție- Ce număr lipsește? Vei fi uimit dar foarte puțini sunt cei care găsesc numărul.

0
157

Aceste jocuri, teste de atenție și joculețe logice care îți cer să cauți un animăluț, obiect sau cifre au inundat internetul în special rețelele sociale.

Testele au diferite intensități de dificultate. În special este unul care foarte puțini au reușit s-ăl rezolve este un puzzle lansat de Playbuzz le-a stârnit interesul multora iubitori de așa jocuri.

Jocul constă într-o imagine cu o serie de numere consecutive dintre care unul lipsește. Rezolvarea acestui joc este găsirea acelui număr care lipsește.

Asta nu este așa de simplu cum pare la prima vedere. De fapt nu există vreo metodă sau tehnică de a găsi rapid acel număr.

Pentru a-l găsi este necesar dea număra fiecare număr unul după altul pe rând, și chiar așa îl poți scăpa din vedere.

Este imposibil să descoperi greșeala dintr-o singură privire. În timp ce cauți ai impresia că creierul refuză să găsească numărul, iar pentru aceasta nici măcar nu-i nevoie să ai abilități de detectiv său logică. Ți se pare că creierul nu cunoaște așa sistem.

Cercetătorii au demonstrat că creierul lucrează concentrat pe o anumită secvență. Iar când acesta se concentrează pe un anumit detaliu, celelalte nu mai sunt luate în considerare.

S-a făcut și un experiment: Pe un teren de baschet în timpul jocului a trecut un om îmbrăcat în costum de gorilă, iar la sfârșitul jocului au fost întrebați dacă au observat ceva suspect. Nimeni nu a sesizat acel bărbat în costum de gorilă.

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.