Reacția șeicului Mohammed după ce soția sa a fugit cu copiii şi cu 35 de milioane de €

0
780

Prinţesa Haya Bint al-Hussein, una dintre soţiile şeicului Mohammed Al Maktoum, care a fugit iniţial în Germania împreună cu copiii şi cu o mare sumă de bani, se află la Londra, unde se pregăteşte pentru o luptă în justiţie.

Mai multe imagini găsiți în galeria foto a acestui articol!

Prinţesa Haya Bint al-Hussein, în vârstă de 45 de ani, se teme pentru viaţa ei şi ar face demersuri pentru obţinerea statutului de azilant. Prinţesa, care e născută în Iordania şi a studiat în Marea Britanie, s-a căsătorit cu Şeicul Mohammed în 2004, devenind astfel a şasea lui soţie.

Potrivit The Sun, prinţesa a fugit din Emiratele Arabe Unite împreună cu cei doi copii pe care îi are cu şeicul, dar şi cu suma de 31 de milioane de lire şi ar fi depus solicitare de divorţ. BBC scrie că acum ea se ascunde în Londra.

Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum este vicepreşedinte şi prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Dubai. Prințesa Haya bint Al-Hussein este cea mai tânără soție a sa. Cei doi au împreună doi copii: o fiică Al-Jalila și un băiat Zayed.

Citește și
Soţia şeicului din Dubai ar fi depus o solicitare de azil în UK, temându-se pentru viața sa
Reacția șeicului Mohammed după fuga soției

Şeicul Mohammed, în vârstă de 69 de ani, a postat o poezie pe contul său de Instagram în care acuză o femeie neidentificată de „trădare”. Şeicul Mohammed are 23 de copii, recunoscuți oficial, cu diferite soţii.

Prinţesa Haya, în vârstă de 45 de ani, a fugit iniţial în Germania în acest an pentru a cere azil. Conform unor informaţii, ea s-ar afla acum într-o vilă de 85 de milioane de lire în Kensington Palace Gardens, în centrul Londrei, pregătindu-se pentru o luptă în justiţie.

Presa britanică relatează că prinţesa vrea să ceară azil în Marea Britanie.

De ce se teme Prinţesa Haya pentru viața ei

Conform unor surse apropiate prinţesei, ea a descoperit recent informaţii îngrijorătoare despre întoarcerea în Dubai a uneia dintre fiicele şeicului, Latifa. Latifa ar fi fugit din Emiratele Arabe Unite cu ajutorul unui francez, însă a fost interceptată de persoane înarmate pe coasta Indiei şi adusă înapoi în Dubai.

La acel moment Prinţesa Haya a luat apărarea Dubaiului cu privire la incident.

Autorităţile din Dubai au informat că Latifa este „vulnerabilă exploatării” şi că „este în siguranţă acum în Dubai”. Însă activiştii pentru drepturile omului au afirmat că ea a fost răpită de oamenii şeicului Mohammed.

De atunci însă, Prinţesa Haya a aflat noi informaţii despre caz şi a fost supusă unor presiuni şi atitudini ostile din partea familiei soţului ei. Drept urmare, nu s-a mai simţit în siguranţă în Dubai.

Conform unei surse apropiate, ea se teme că ar putea fi răpită şi trimisă înapoi în Dubai. Ambasada Emiratelor Arabe Unite de la Londra a refuzat să comenteze asupra a ceea ce a numit „o problemă personală între două persoane”.

Prinţesa Haya, care a studiat la Oxford în trecut, ar dori să rămână în Marea Britanie. Însă dacă Şeicul Mohammed va cere oficial întoarcerea ei, acest lucru ar putea crea o problemă diplomatică pentru Marea Britanie, care are legături strânse cu Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, ar apărea probleme şi pentru Iordania, pentru că prinţesa Haya este sora vitregă a Regelui Iordaniei Abdullah. Aproape un sfert de milion de iordanieni lucrează în Emiratele Arabe Unite şi trimit bani în ţară, iar Iordania nu îşi poate permite o ruptură în relaţia cu Dubaiul.

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.