Raport: Câte maşini s-au produs şi câte s-au vândut în 2018 în total la nivel mondial

0
225

Raportul Economic și de Piață pentru întregul an 2018 a fost dat recent publicităţii de către ACEA. Acesta conține cele mai recente cifre în ceea ce privește înmatriculările, producția și comercializarea de autoturisme și vehicule comerciale noi, atât în Europa, cât și în întreaga lume.
În particular, două poate cele mai importante date statistice sunt că numărul de înregistrări a maşinilor cu motoare pe benzină este în creştere, iar cele electrice/electrificate devin tot mai populare în UE.

FOTO: dpaschoal.com.br
Potrivit informaţiilor Asociației Europeane a Producătorilor de Automobile, în ceea ce privește autoturismele, înmatriculările în Uniunea Europeană au rămas stabile, anul trecut (+0.1%), în timp ce în SUA au scăzut ușor, cu 0.4%, iar în China scăderea a fost de 3.5%. În total, au fost vândute, la nivel mondial, circa 79 de milioane de autoturisme, mai puțin cu 0.8% decât în 2017.

Vehiculele cu motoare pe benzină și-au crescut cota de piață în UE cu aproape 6.5 puncte procentuale, ajungând la 56,7% din totalul vânzărilor de autoturisme. Vehiculele electrice și-au adjudecat doar 2% din totalul mașinilor noi înmatriculate în Uniune, în 2018.

Interesant mai este de aflat că producția de autoturisme în UE a scăzut cu 1.7%, iar cea din SUA cu 1.3%. În China, scăderea a fost și mai substanțială, cu 2.5%.

mai multe aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.