Plătit cu 1.000 de lire sterline pe zi ca să păzească vedete

0
1284

În timp ce mulţi ar da orice pentru şansa de a-i strânge mâna vedetei preferate, un român este plătit doar ca să stea în preajma lor. George Constantin e considerat una dintre cele mai de încredere gărzi de corp din Marea Britanie. VIP-uri internaţionale şi oameni de afaceri din topul milionarilor de pe glob apelează la serviciile lui. Munca e frumoasă, însă deloc uşoară.

Încă din adolescenţă, dorinţa cea mare a lui George era să devină garda de corp a idolului său, Mariah Carey. În 1999, a reuşit să emigreze în Italia. Pe atunci avea doar un vis şi 20 de euro în buzunar. A lucrat ca zilier în gara din Milano, apoi în construcţii. Prins fără permis de muncă, e trimis înapoi în ţară, unde rezistă doar câteva luni, atât cât să facă un curs de ospătari. Aplică pentru un post în Marea Britanie şi e admis ca şef de restaurant într-un orăşel de lângă Londra. În şase ani a ajuns manager de hotel şi s-a înscris la cursurile private pentru „Officer Control Risk & Close Protection Bodyguard”. A fost doar începutul de drum spre visul lui. A obţinut acreditări peste acreditări, s-a şcolit în domeniul armelor şi muniţiilor, securităţii, apărării şi protecţiei, unul dintre profesorii lui fiind Ken Wharfe, fosta gardă de corp a prinţesei Diana.

David Beckham sau Muhammad Ali şi-au pus, de-a lungul timpului, viaţa în mâinile românului George Constantin

Din 2006 şi până în prezent numele lui George Constantin a devenit tot mai cunoscut în Marea Britanie. Românul nostru e solicitat de o mulţime de celebrităţi, printre care David Beckham sau Muhammad Ali, viceprimari, şeici din Arabia Saudită şi persoane din top 10 cei mai bogaţi oameni din Anglia. Programul de lucru variază între 3 ore şi două săptămâni, iar plata: între 700 şi 1.200 de lire sterline pe zi. „În medie, câştig 1.000 de lire pe zi. Nu e o muncă uşoară. Misiunea mea este de a elimina riscurile unui posibil atentat la viaţa clientului şi de a-l extrage în condiţii de siguranţă, în cazul unui pericol. Ideea este să nu se ajungă la luptă, ci să împiedici orice potenţial conflict care implică violenţă. O secundă de neatenţie te poate costa viaţa ta, a clientului, sau cariera”, explică bodyguard-ul.

«Nu beau apă şi nu mănânc cu o oră înainte de a începe»

Meseria de gardă de corp presupune ca timp de multe ore în şir să nu te mişti din loc decât, cel mult, de pe un picior pe altul. Nu ai voie să bei apă când îţi e sete, nici să mergi la toaletă. „Pentru a rezista, înainte cu o oră de orice job nu mănânc nimic şi nu beau apă, pentru a nu risca să am nevoie la baie. Munca mea începe din momentul în care primesc jobul pe e-mail. Fac traseul pe unde voi conduce, gândesc fiecare situaţie care poate apărea pe traseu şi poate pune clientul într-o situaţie riscantă, iau în calcul fiecare maşină parcată, fiecare colţ de stradă, fiecare fereastră prin dreptul căreia trec cu maşina, evit fiecare posibil ambuteiaj”, mai spune George Constantin. 

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.