Planul secret al Vioricăi Dăncilă. Cum speră să îl înfrângă pe Iohannis

0
46

Premierul Viorica Dăncilă are un plan de rezervă, care dacă se va dovedi de succes îi va permite să alcătuiască noul guvern fără să fie nevoită să mai solicite votul Parlamentului. Miercuri se va afla care sunt sorții de izbândă ai acestei noi strategii.

Premierul Viorica Dăncilă aşteaptă decizia CCR privind conflictul dintre palate. În acea sesizare se scrie și despre refuzul președintelui Klaus Iohannis de a semna decretele pentru numirea interimarilor.
Prin urmare, șefa guvernului nu mai face nicio mişcare în războiul cu Klaus Iohannis, legat de restructurarea Guvernului. Social-democraţii sunt siguri că judecătorii constituţionali îl vor obliga pe Iohannis să accepte noii miniştri, arată surse politice, citate de Antena3.ro.
În cursul zilei de miercuri CCR se va reuni pentru a discuta pe marginea sesizării depuse de Guvernul României cum că între Executiv și Administrația Prezidențială ar fi un conflict juridic pornind de la faptul că președintele Klaus Iohannis a refuzat remanierea propusă de Viorica Dăncilă.
Dacă CCR acceptă sesizarea, Viorica Dăncilă nu va mai fi nevoită să meargă cu guvernul în Parlament.

sursa aici


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.