Petronela, fetiţa de 8 ani ai cărei părinţi se opuneau tratamentului pentru cancer, a ajuns în fază de METASTAZĂ. Medicii nu-i mai dau nicio șansă

0
460

Petronela, fetița în vârstă de opt ani, care ar fi trebuit să fie operată de cancer, însă părinții acesteia s-au opus intervenției chirurgicale, a ajuns în fază de metastază.

Medicii timișoreni au supus-o analizelor medicale și, din rezultatele acestora, reiese faptul că micuția de opt ani este în fază de metastază și nu mai poate fi deloc operată.

”Este o malignitate într-o fază complet depăşită, în timpul care s-a pierdut. Este o tumoră mare, solidă, care se numeşte Nefroblastom şi care a metastazat în organism. Acum nu mai poate fi operată chirurgical. A invadat tot în jur şi trebuie începută chimioterapia. Ne întoarcem la faza iniţială. În niciun caz nu intră în această situaţie posibilitatea unui transplant medular, pentru că nu este indicat în etapa asta”, a declarat medicul Mihai Gafencu, pentru news.ro.

De asemenea, medicul a relatat că părinții Petronelei au vorbit cu doctorii și că doresc să facă tratamentul de chimioterapie la Iași.

”Colegii mei au vorbit cu părinţii, părinţii nu sunt decăzuţi din drepturi cu hotărâre definitivă, li s-a spus despre riscurile operaţiei unei tumori care a invadat în jur inclusiv vase, aşadar ei au optat să nu o opezere şi am înţeles că au optat ca tratamentul de chimioterapie să se facă nu la Timişoara, ci la Iaşi. Probabil s-au gândit că e mai uşor la ei acasă. Nu ştim când, dar probabil copilul va pleca de la noi”, a mai spus medicul.

sursa aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.