Papa Francisc începe vizita istorică în România. Este cea mai lungă vizită a unui papă în Europa

0
229

Papa Francisc în România. Papa Francisc îşi începe vineri vizita istorică în ţara noastră. Momentul este unul cu totul special, marchat de o serie de premiere care păreau să rămână pentru totdeauna la nivel de dorinţe.C

Papa Francisc în România. Este prima vizită a unui Papă care îmbrăţişează atât Capitala, cât şi fostele principate istorice ale României – cu etape la Bucureşti, Iaşi, Şumuleu Ciuc şi Blaj. 

Papa Francisc în România. De asemenea este prima întâlnire a unui Papă cu reprezentanţii comunităţii rome, precum şi prima prezenţă a unui Papă, chiar şi numai pentru o escală, în Bacău şi în Sibiu.

Papa Francisc în România. Vizita stă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi este cea mai lungă pe care o face Suveranul Pontif într-o țară din Europa. C

Papa Francisc în România. În România, Papa Francisc va ţine 3 Sfinte Liturghii, 8 discursuri în fața autorităţilor politice şi religioase şi va beatifica 7 episcopi greco-catolici martiri. 

Papa Francisc în România. Cu doar câteva ore înainte de vizita în România, Suveranul Pontif a transmis un nou mesaj. Sfântul Părinte a scris pe Twitter ca va călători în ţara noastră că pelerin, pentru a merge alături de fraţii din Biserica Ortodoxă Română şi de credincioşii Catolici. Vă rog, rugaţi-vă pentru mine, a scris Papa. 

Papa Francisc în România. Cea de-a doua călătorie apostolică a unui papă în România vine la douăzeci de ani după vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea.

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.