O FURTUNĂ masivă de ZĂPADĂ a paralizat SUA. Cel puţin 7 MORŢI şi peste 1500 de zboruri ANULATE

0
202

O furtună de zăpadă care a provocat moartea a cel puţin şapte persoane în accidente rutiere în mai multe regiuni din Midwest s-a deplasat duminică spre statele din regiunea Atlanticului Mijlociu determinând oprirea la sol a tuturor curselor de pe aeroportul internaţional Dulles şi anularea a sute de zboruri, informează luni Reuters. 

Milioane de americani din zece state şi Washington D.C. s-au aflat sub avertizare de furtună de zăpadă, după ce prognozele au estimat că un front atmosferic, care a adus la început ploaie în Mexic, va afecta o regiune de 2.900 de km din Colorado până la statele Atlanticului mijlociu.

Un număr total de 1.624 de zboruri interne şi externe au fost anulate duminică pe aeroporturile din SUA, cele mai multe pe Aeroportul Naţional Ronald Reagan din Washington şi pe Dulles, potrivit site-ului Flightaware, care monitorizează transportul aerian. Alte 3.113 de decolări au fost amânate.

“Agenţia federală pentru aviaţie din SUA a oprit la sol toate cursele pe Dulles din cauza condiţiilor meteo, care afectează atât plecările, cât şi sosirile”, au precizat reprezentanţii aeroportului Dulles pe Twitter. “Compania dumneavoastră va primi toate informaţiile actualizate care ar putea afecta zborurile. Vă mulţumim pentru răbdare!”.

Mai multe companii importante au renunţat la taxele percepute pentru schimbarea sau rezervarea altor zboruri.

Sâmbătă, patru persoane din Missouri şi trei din Kansas au decedat în accidente rutiere, potrivit autorităţilor din cele două state, transmite Agerpres.

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.