Momentul exploziei din New York. Mai multe persoane au fost rănite, un suspect a fost arestat

0
737

Mai mulți oameni au fost răniți, luni dimineață, după ce un dispozitiv a explodat într-o stație de autobuz din New York, anunță nypost.com.

UPDATE 16.00: Fostul comisar NYPD Bill Bratton a declarat, pentru MSNBC, că suspectul ar fi un bărbat de 20 de ani, posibil din Bangladesh, informează Daily Mail.

El ar fi urmat să detoneze dispozitivul în numele grupării Stat Islamic, în ceea ce a fost „în mod clar, un atac terorist”.

Cu toate acestea, informații privind identitatea sau starea de sănătate a suspectului nu au fost făcute publice oficial.


15.25: Francisco Ramirez a povestit, pentru CNN, că în jurul orei locale 7.45 a auzit două explozii, chiar dacă purta căști.

„Din ce am văzut, a sunat de parcă ar fi avut loc la metrou. Au fost două explozii, la scurtă distanță una de alta. În timp ce încercam să mă îndepărtez, am văzut numeroși polițiști la fiecare intrare. A fost înfricoșător. Era goarte mult haos, dar nu am văzut răniți”, a declarat el.

Potrivit New York Post, care citează surse apropiate anchetei, un atacator sinucigaș ar fi încercat să detoneze un dispozitiv în stația de autobuz Port Authority. Suspectul a fost reținut după poliție.

Sursa citată mai precizează că cel puțin o persoană – între care și atacatorul, ar fi fost rănită. El ar fi fost dus la spitalul Bellevue, iar identitatea sa nu a fost făcută publică.

Potrivit Departamentului Federal, starea de sănătate a atacatorului este stabilă. Dispozitivul pe care îl avea asupra sa nu ar fi funcționat cum trebuie, astfel că ar fi explodat prematur.
Purtătoarea de cuvânt a Adminstrației Prezidențiale din SUA, Sarah Suckabee Sanders, a precizat că Donald Trump a fost informat de situație. Potrivit polițiștilor și pompierilor de la locul exploziei, și primarul orașului New York, Bill de Blaiso, a fost informat cu privire la incident.

„Trecusem de turnicheți. Suna ca o explozie și toată lumea a început să fugă”, a spus Andre Rodriguez, în vârstă de 62 de ani, pentru New York Times.

Alicja Wlodkowski, în vârstă de 51 de ani, lua micul dejun la un restaurant din apropiere atunci când a avut loc explozia: „O femeie a căzut și nimeni nu s-a oprit să o ajute, pentru că era nebunesc (n.r – ce se întâmpla). Apoi totul s-a încetinit, iar eu stăteam șii mă uitam speriată”.

Stația de autobuz reprezintă un punct de tranzit important pentru cei care vin dinspre sau se îndreaptă spre New Jersey și se află la o stradă de Times Square, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Momentul exploziei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.