Marii campioni de snooker John Higgins şi Ken Doherty, dați jos din avion! Motivul a fost… lichid!

0
149

John Higgins şi Ken Doherty, două nume mari dinsnookerul high level, au fost în 2016 la Cluj, pentru un meci demonstrativ, desfășurat în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Cei doi foști campioni mondiali au făcut atunci show încă de la conferința de presă ținută la „Snooker Club Cluj”. Au renunțat la morga britanică (Higgins este scoțian, Doherty irlandez) și au povestit cu umor britanic întâmplări savuroase din carierele lor îndelungate (jucători profesioniști din 1990 – Doherty, respectiv 1992 – Higgins).

Marii campioni de snooker John Higgins şi Ken Doherty, dați jos din avion, după finala de la Malta Cup din 2008. Motivul a fost… lichid!

Și-au amintit de finala Campionatului Mondial din 1998, când Higgins îl împiedica pe Doherty să câştige „coroana” supremă în snooker doi ani consecutiv, învingându-l în finală cu 18-12. Au trecut apoi la finala din 2008, la Malta Cup, când „Crafty Ken” (Vicleanul Ken) l-a învins pe „The Wizard of Wishaw” (Vrăjitorul din Wishaw – locul unde s-a născut Higgins) la „mustață”, 9-8. Finală de pomină, după cum veți vedea în continuare:

Povestea dezvăluită de cei doi mari campioni, amuzați, începe abia după meci. „L-am scos pe John în oraș să sărbătorim ca să-i mai treacă din supărare. Am «ucis» vreo zece sticle de vin, mai cu apă, mai fără, petrecerea s-a «spart» dimineaţa, când aveam şi avionul înspre casă. Am ajuns relativ siguri pe picioare în faţa hotelului, unde ne aștepta taxiul să ne ducă la aeroport. Am urcat rapid după bagaje, ne-am grabit şi am prins avionul, dar când ne-a văzut căpitanul ne-a zis «No, gentlemen, cât sunteți voi de mari campioni, nu zburați astăzi!». Am zâmbit, siguri că era o glumă, ne așteptam la o surpriză, credeam că vrea un autograf, o poză, ceva… «OK, captain, spune-ne ce vrei… Ce să facem ca să putem zbura?”. Iar el, foarte serios «Nothing, sir. You are too drunk!» (n.a. – Nimic, domnule. Sunteţi prea beţi!). Şi ne-a dat jos din avion! Și când priveam din aeroport avionul rulând pe pistă la decolare, tot credeam că e vreo glumă, că suntem la camera ascunsă, ceva… A doua zi eram în ziar. Și pe prima, şi pe ultima pagină! Pe prima că ne-au dat jos din avion, pe ultima că am câştigat turneul de snooker”, a povestit Doherty.

sursa aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.