”Marele Doliu”. Ce nu are voie să facă Familia Regală timp de patru luni de la înmormântarea Regelui Mihai

0
686

Familia Regală a României va ține doliu efectiv și foarte strict timp de patru luni de la înmormântarea Regelui Mihai. Acest lucru a fost anunțat astăzi de Casa Regală.

România este în doliu după moartea Regelui Mihai, care a încetat din viață la vârsta de 96 de ani. Înmormântarea Regelui Mihai va avea loc în data de 16 decembrie.

După înmormântarea monarhului, Familia Regală a României va ține doliu timp de mai multe luni, doliu care impune anumite restricții.

Astfel, Familia Regală anunță mare doliu pentru 40 zile, apoi, după aceste 40 de zile, va ține doliu timp de trei luni (de la deces).

Marele doliu și doliul se referă la prezența publică a membrilor Familiei Regale, astfel că niciunul dintre membrii acesteia nu va participa vreun eveniment public organizat în toată această perioadă, indiferent despre ce este vorba.

Biografia monarhului

Regele Mihai, care s-a stins din viață marți, 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani, I s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al regelui Carol al II-lea şi al prinţesei Elena, strănepotul reginei Victoria a Marii Britanii şi văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a.

Pe data de 20 iulie 1927, Mihai a devenit rege al României, în urma renunţării la tron a tatălui său, Carol al II-lea. Detronat trei ani mai târziu de tatăl său, Mihai reprimeşte coroana după un deceniu, pe 6 septembrie 1940.

În al Doilea Război Mondial, când România se aliază cu Germania împotriva Uniunii Sovietice, iar ruşii câştigă războiul, Mihai se vede nevoit să abdice. Legenda spune că, pe 30 decembrie 1947, când a părăsit România şi a plecat în exil, în Elveţia, trenul său ar fi fost încărcat cu aur, bijuterii şi tablouri, considerate a fi patrimoniu naţional.

mai multe aici 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.