Iohannis, un nou atac la Dragnea şi Tăriceanu. Propunerea-surpriză a preşedintelui: „E obligatoriu să introducem criteriul integrităţii în Constituţie”

0
510
Presedintii celor doua camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea (S) si Calin Popescu Tariceanu (D) asculta discursul presedintele Klaus Iohannis care adreseaza un mesaj Parlamentului cu prilejul sarbatoririi a 140 de ani de la Proclamarea Independentei de Stat a Romaniei, precum si cu ocazia Zilei Europei, miercuri 9 mai 2017. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, de la CSM, un nou atac la Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că „spre disperarea lor” o să susţină că persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în fruntea statului. Mai mult, preşedintele a susţinut că ar trebui introdus obligatoriu în Constituţie criteriul integrităţii, astfel încât să nu se mai repete după alegeri astfel de situaţii.

De la prezidiul CSM, şeful statului a criticat mutările pe care coaliţia PSD-ALDE le-a făcut în plan legislativ, în 2017, în privinţa Justiţiei, comentând că a avut surpriza ca aşteptarea sa de la începutul mandatului, că „după un timp rezonabil de scurt anumite lucruri devin self evidente”, a fost contrazisă de realitatea politică. Şeful statului a amintit „acţiunea reprobabilă a Guvernului” cu adoptarea OUG 13, dar şi demersul de modificare „netransparentă” a legilor justiţiei.

sursa aici

Advertisement

“În general, a apărut aşa un entuziasm de a discuta în spaţiul public ce se întâmplă în sistemul de justiţie. Având în vedere că avem câteva persoane condamnate penal, urmărite penal, judecate penal, nu e de mirare. Am afirmat în repetate rânduri şi o să mai afirm că astfel de persoane nu au ce căuta în conducerea statului fiindca dintr-un interes personal evident vor fi tot timpul tentate să pună sub semnul întrebării sistemul de justiţie, justiţia, judecătorii, procurorii, dăunând grav statului, încrederii cetăţeanului în stat şi în justiţie. Sistemul electoral a fost aşa contruit ca accesul acestor persoane a fost posibil, nu putem să negăm accesul acestor persoane la funcţii înalte în stat. Personal, sunt convins că dacă ne-am apuca odată să rediscutăm Constituţia, este obligatoriu să introducem principul integrităţii chiar în Constituţie”, a declarat Iohannis.

sursa aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.