În urmă cu 31 de ani când a făcut această poză, nimeni nu bănuia până unde va ajunge. Acest băieţel simpatic este astăzi unul dintre cei mai iubiţi artişti din România

0
1241

„Cred că iubirea este cea mai mare putere a noastră. Am inima deschisă şi privesc viaţa frumoasă”

Frumuseţea stă în simplitatea de a fi, iar iubirea este cea mai mare putere. O spune Smiley, care dincolo de scenă şi celebritate, vorbeşte, într-un interviu acordat Gândul şi Mediafax, despre viaţa şi cariera sa, despre România şi oamenii frumoşi pe care-i întâlneşte.

Dacă Smiley, cel de la 15 ani, l-ar întâlni pe Smiley cel de azi „ar fi mulţumit, dar cu siguranţă ar avea şi nişte obiecţii”, spune artistul care crede că frumuseţea sa stă în „simplitatea de a fi pur şi simplu”, iar puterea în iubire. „Cred că fac ceea ce fac cu, din iubire şi pentru iubire. Şi cred că iubirea în general este cea mai mare putere a noastră. Cred că asta e puterea. (…) Nu încerc să fiu altceva decât sunt. Şi sunt împăcat cu ceea ce sunt şi cu cine sunt. În fiecare zi mă verific să nu cumva să alunec pe alte drumuri şi nu mi-e frică să arăt ceea ce sunt indiferent de repercusiuni”, spune Smiley.

Peste 20 de ani se vede făcând tot muzică, tot în România. „Cred că România are de toate. Şi plec de la oameni: oamenii sunt oameni frumoşi, sunt oameni care simt intens, oameni talentaţi, oameni inteligenţi, oameni care sunt capabili de orice atunci când li se dă şansa. Şi cea mai mare problemă, de fapt, este că nu prea li se dă şansa în ţară şi de aia foarte mulţi pleacă. Dar noi ne bucurăm de talentul lor, de fiecare dată când ne dau ocazia. Eu, şi prin şansele care mi s-au dat să fiu la „Românii au talent” sau să fiu la „Vocea României”, să fac ceea ce fac, descopăr o grămadă de oameni frumoşi, descopăr România frumoasă. Vezi, cumva sunt şi obligat să văd România frumoasă, că asta văd de fapt! Descopăr România frumoasă, încerc să dau şanse oamenilor cu care am ocazia să mă întâlnesc, să fac mai mult decât au făcut, să le dau din ce cunosc eu, să le împărtăşesc din experienţa mea şi să las ceva generaţiilor care vin”, spune el.

Despre copilărie, miracolele din viaţa lui, viitor şi surprizele pe care le pregăteşte pentru concertul de pe 2 iunie de la Arenele Romane, aflaţi în interviul de mai jos.

Reporter: În ce stă puterea ta?

Smiley: Da…Nu m-am gândit niciodată la treaba asta. În general nu mă gândesc la astea, dar cred că fac ceea ce fac din iubire şi pentru iubire. Şi cred că iubirea în general este cea mai mare putere a noastră. Cred că asta e puterea. Nu ştiu dacă sunt puternic … puternic ca şi ce?

Ca om, ca artist, tu trebuie să decizi ce îmi spui.

Păi, oricum eu cred că toţi artiştii îşi iau puterea de undeva de sus, fără puterea divină nu prea putem sa facem nimic în viaţa asta şi în special artiştii. Artiştii au o conexiune specială cu divinitatea pentru că sunt nişte mesageri ai iubirii sau aşa ar trebui să fie (râde). Dar cred că din asta, din iubire şi din puterea divină, cred că de la Dumnezeu îmi vin lucrurile, că altfel nu-mi explic.

În ce stă libertatea ta?

Nu încerc să fiu altceva decât sunt. Şi sunt împăcat cu ceea ce sunt şi cu cine sunt. În fiecare zi mă verific să nu cumva să alunec pe alte drumuri şi nu mi-e frică să arăt ceea ce sunt indiferent de repercusiuni.

continuarea aici 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.