Iată cum a reușit o bătrânică să-l învingă pe un potent om de afaceri, care a construit lângă locuința ei un depozit ilegal de cereale

0
1681

O femeie de 73 de ani din localitatea timişeană Stamora Română a reuşit să obţină în instanţă o victorie zdrobitoare împotriva vecinului său, un potent om de afaceri. Chiar şi aşa, de un an sentinţa care îi dă dreptate femeii nu este pusă încă în aplicare.

Atunci când ajungi în Stamora Română, un sat din comuna Sacoşu Turcesc (judeţul Timiş) fără reţea de apă, e imposibil să nu remarci vila cochetă în faţa căreia sunt parcate maşini scumpe. E a unuia din cei mai importanţi oameni de afaceri din comună, Mugurel Demenescu, care derulează afaceri în agricultură. La aproximativ 100 de metri de vila sa, Demenescu are baza de depozitare a cerealelor şi utilajelor. Depozitul e lângă casa Ilonei Gyiuricza, o bătrână de 73 de ani care spune că nimeni nu a întrebat-o dacă e de acord să fie construit lângă casa ei depozitul.

Revoltată de faptul că pereţii micuţei sale case din chirpici se crapă din cauza utilajelor lui Demenescu Ilona Gyiuricza şi-a angajat avocat şi a deschis proces prin care a cerut anularea autorizaţiilor emise de Consiliul Judeţean Timiş pentru depozit şi demolarea construcţiilor. Avocata bătrânei Gabriela Niţă a arătat în instanţă că autorizaţiile emise de Consiliul Judeţean sunt ilegale atâta timp cât Ilona Gyuricza nu şi-a dat acordul pe care îl prevede legea.

Prin avocata ei, bătrâna a mai solicitat instanţei să aibă în vedere că nu mai poate să locuiască în casă şi nici în curtea casei „deoarece este un zgomot îngrozitor de la acele utilaje de mare tonaj care circulă în continuu pe lângă casa sa”. Femeia a mai arătat în instanţă că nu poate să mai stea în casă pentru că „trepidează”. „Care grâu, orz. Mă mănâncă şobolanii. Anul trecut am tencuit casa, e crăpată din nou de la utilajele alea mari. Are două sau trei combine, cinci combine. I-am zis că ştiu că nu are autorizaţie. Nu mă interesează, dar să facă după casa mea. Ştiţi ce mi-a zis? ‹‹Du-te-n …mă-tii. Nu îmi comanzi. Eu fac ce vreau în terenul meu››”, a declarat bătrâna pentru „Adevărul”.

În cadrul procesului, Mugurel Demenescu a arătat că halele ridicate de el şi soţia sa sunt în conformitate cu autorizaţiile de construcţie emise de Consiliul Judeţean Timiş. Fermierul a mai arătat că în halele pe care le-a construit depozitează doar utilaje agricole, cerealele fiind depozitate în altă parte. Prin urmare, a arătat Demenescu, „rozătoarele la care face referire reclamanta provin din propria gospodărie ori din surse externe neimputabile lui”.

Fragment din dosar în care este prezentat punctul de vedere al omului de afaceri Atât Tribunalul Timiş, cât şi Curtea de Apel Timişoara i-au dat dreptate femeii şi au dispus anularea celor două autorizaţii ilegale emise de Consiliul Judeţean Timiş „cu consecinţa obligării pârâtului Demenescu Mugurel la demolarea construcţiilor edificate în temeiul acestor autorizaţii”.

mai multe aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.