Iată care este uimitorul secret de ce Elveția nu face parte din Uniunea Europeană, chiar dacă este un stat bogat!

0
708

Elveția, fiind caracterizată ca o țară de pace, nu a mai fost implicată în nici un război încă din anii 1815. Având o politică externă foarte activă, această țară este foarte des alăturată proceselor de pace de pe întreg teritoriul pământesc.

 

Chiar dacă Elveția nu este membră a Uniunii Europene, această țară face parte din spațiul Schengen începând cu anul 2012.

Analizând datele PIB-ului din Elveția, ne putem da seama că acest stat face parte din țările cu cel mai ridicat PIB/locuitor.

Câteva orașe din acest stat fac parte din top 10 ore ale lumii după calitatea vieții. Deci lucrurile stau foarte ine în acest stat, însă Elveția nu vrea să facă parte din Uniunea Europeană.

Motivul secret al acestei decizii este statutul neutru. Anume din aceste considerente, Elveția și-a dorit să stea aparte de Uniunea Europeană, să nu devină membră pentru a-și păstra statutul de neutru în întreaga lume.

Al doilea motiv mare care stopează acest stat în intrarea în UE este secretul bancar, fiind recunoscută în întreaga lumea pentru băncile sale de încredere.

În Elveția își păstrează banii chiar și cei mai bogați oameni din lume care nu fac parte din această țară, pentru că aceasta este socotită țara cu cele mai credibile bănci din toate punctele de vedere!

sursa aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.