Google lansează Android Things pentru electrocasnice și dispozitive conectate prin internet

0
261

Google lansează Android Things pentru electrocasnice și alte dispozitive conectate prin internet, însă lansarea vine într-un moment în care versiunile Android pentru televizoare, ceasuri inteligente și mașini nu prea au avut succesul scontat, scrie Reuters.

Lansarea Android Things vine în momentul în care Google își ține conferința sa anuală destinată dezvoltatorilor. Numită Google I/O, aceasta debutează marți.

Android Things va fi pus la dispoziție gratuit producătorilor de electrocasnice și încorporabile, însă Google speră să facă bani pe măsură ce utilizatorii vor urma să facă tot mai multe căutări online pe acestea, vor vedea filmulețe pe YouTube sau vor cumpăra conținut media din Google Play.

Noul sistem de operare va concura cu Windows IoT de la Microsoft și sistemul GreenGrass de la Amazon.

Google garantează 3 ani de update-uri de securitate producătorilor și posibilitatea unor extinderi contra cost. De asemenea, ia în considerare scanarea automată a aplicațiilor pentru a evita virușii.

Revanșa internetului

Pe de altă parte, Android Wear, Android Automotive și Android TV nu prea au avut succes.

Google a schimbat la începutul acestui an numele Android în Wear OS din cauza confuziei că sistemul de operare pentru ceasuri inteligente ar fi fost compatibil doar cu smartphone-uri Android.

Apple a vândut de cinci ori mai multe smartwatch-uri decât toți producătorii cu Android Wear la un loc, potrivit companiei de cercetare IDC.

sursa aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.