Furtună puternică în Munții Tatra din Polonia. Cel puțin patru oameni au murit și 100 au fost răniți din cauza fulgerelor

0
171

Cel puțin patru persoane au murit, iar alte 100 au fost rănite din cauza fulgerelor în timpul unei furtuni puternice care a avut loc în Munții Tatra din Polonia, a anunțat șeful Guvernului de la Varșovia, Mateusz Morawiecki.
Cel mai grav incident a avut loc joi pe muntele Giewont (1,894m) în vârful căruia se află o cruce metalică de 15 metri înălțime, relatează BBC. Un fulger a lovit crucea în momentul în care numeroși turiști se aflau pe vârf. Am înțeles că oamenii au căzut la pământ după ce au fost fulgerați. Curentul s-a transmis prin lanțurile de pe traseu și i-a afectat pe toți cei aflați pe traseu. Jan Krzysztof, șeful Salvamont din Polonia Primarul din Zakopane a decretat vineri zi de doliu. Nimeni nu se aștepta să izbucnească o astfel de furtună și, din punctul nostru de vedere, acest lucru a fost imposibil de anticipat Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei Un localnic din stațiunea Zakopane a publicat o filmare din timpul furtunii puternice. Potrivit sursei citate, au fost înregistrate victime în mai multe zone ale lanțului muntos. La fața locului au fost trimise cel puțin patru elicoptere medicale. O a cincea persoană a murit în zona slovacă a Munților Tatra. Potrivit autorităților, un copil se numără printre victime. 

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.