Fotbalist și cioban » Dan Nistor și Gigi Becali au ratat colaborarea la FCSB, dar împart o pasiune comună: oieritul + „Păzeam un hotel pentru 800 de lei pe lună!”

0
254

Căpitanul lui Dinamo dezvăluie în ce a investit o parte din banii câștigați din fotbal, detaliază conflictul cu Florin Bratu și e sceptic în ce privește calificarea României la Euro 2020

Povestea de film a căpitanului dinamovist Dan Nistor, fotbalistul care n-a fost junior niciodată, s-a transformat din paznic de noapte în jucător disputat de ”câini” și de steliști.

Nistor e “Rocky din fotbal”, un personaj subestimat care a învins în ciuda tuturor cotelor de pariat. Căpitanul lui Dinamo a crescut în Rucăr, unde păzea un hotel, și a adormit “lemn” după primul antrenament serios de fotbal, pe care l-a bifat când avea deja 20 de ani.

Dane, ți-ai revenit după discuțiile care te-au înconjurat în ultimele luni? A fost cearta cu Florin Bratu, pe urmă ofertele de la Steaua.
Sunt bine. E adevărat că au apărut discuții care n-aveau niciun rost. Eu sunt jucătorul lui Dinamo, mai am contract încă doi ani și jumătate și mă gândesc chiar să-l prelungesc, dacă mă vor mai ține picioarele și o să mă mai vrea și clubul. Aș vrea să-mi închei cariera aici. Dacă nu se va putea, voi merge în altă parte, cu siguranță nu la Steaua.

Suporterii cum au reacționat când au aflat că erai aproape de un transfer la rivală?
Am primit amenințări când a apărut informația că eram aproape de Steaua, că plecasem deja spre palatul lui Gigi Becali. O informație falsă. M-a deranjat că amenințările nici nu se refereau la mine, erau despre familie, la copil.

Culmea e că ai rămas căpitanul lui Dinamo și în condițiile astea, în tensiunea cu galeria.
Am rămas cu fruntea sus, n-am dat înapoi. Păcat că a apărut accidentarea care m-a ținut destul de mult pe margine. Am avut o ruptură musculară de vreo 3 sau 4 milimetri, ceea ce înseamnă mult. Poate dacă meciul cu Steaua s-ar fi jucat pe un teren bun n-aș mai fi suferit accidentarea. Poate și echipa ar fi avut mai multe puncte, cu mine pe teren.

“Băiatul meu în Liga 1? Ești nebun?”

Înainte să devii cunoscut, cum ai pornit în fotbal?
A fost vorba și despre noroc. Jucam un meci de liga a patra pe stadionul “Nicolae Dobrin”, din Pitești. Eu eram la formația din Rucăr și m-a remarcat Benone Lazăr, patronul lui Internațional Curtea de Argeș. M-a întrebat “ești de acord să vii la noi?”. Mi-a propus un contract pe cinci ani și tata nu era de acord, i se părea prea lungă durata. Eu lucram la un hotel în perioada aia, eram paznic. Jucam fotbal doar în timpul liber.

Când se întâmpla asta?
Aveam 20 de ani, deci acum 10 ani.

Câți bani câștigai atunci? Mai ții minte?
Puțini, foarte puțini. Salariul meu ca paznic era de 800 de lei pe lună!

Continuarea, cu oferta de la Benone Lazăr, cum a fost?
Avea un prieten în Rucăr și a venit într-o seară pe la el. M-au chemat, am mers acolo cu tata, care a jucat și el fotbal în Divizia B, la ARO Câmpulung Muscel. Lazăr îi spunea tatălui “lăsați băiatul să semneze, că în trei ani va ajunge în prima ligă!”. Tata îl vedea pe Benone Lazăr pentru prima oară și când a auzit c-o să ajung eu în Liga 1 i-a spus “domnule, cred că dumneata ești nebun! Nu ești sănătos la cap!”. Doar că s-a adeverit, în trei ani eram în prima divizie.

A avut “ochi”, a văzut talentul, nu?
Omul s-a ținut de cuvânt, chiar mă mai chema pe la el și-mi dădea bani în plus, a ținut mult la mine, știa că eram un copil de la țară.

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.