Fata se costuma în fiecare zi în vacă, stătea pe stradă noaptea și cerea trecătorilor să o călărească. Toți credeau că e nebună, dar când au aflat cine era și de ce face asta au început să plângă și au intrat în pământ de rușine

0
884

Oricine se uită la ea crede că e nebună, dar imediat ce își dau seama ce face în realitate, regretă ce au gândit și le e rușine.

Fata din imagine este Hao Dongdong, are 15 ani și este din Hefei, China. De trei luni ea stă pe stradă seară de seară costumată în vacă, cerând oricărui trecător să o încalece pentru 5 Yuan (echivalentul a 3 lei).

Ea are nevoie doar de bani pentru tratamentul tatălui său paralizat. A povestit presei: ,,Tatăl meu are nevoie de 5.000 de Yuani în fiecare lună pentru tratamentul lui. Fratele și sora mea trebuie să meargă la școală. Eu nu am încă buletin, și de aceea nu pot munci, așa că trebuie să cerșesc.”

Hao Xinli, tatăl fetei, a fost fermier, dar din cauza unei răni la spate a părăsit satul și în anul 2000 a început o mică afacere într-un magazin. Anul trecut era într-un magazin adunând mostre gratuite, a avut o altercație cu un angajat și a fost bătut rău.

De atunci partea superioară a corpului său a paralizat și nu a primit niciun fel de compensație de la magazinul unde a fost bătut. Apoi soția l-a părăsit iar familia nu a putut face față cheltuielilor pentru tratament.

Tocmai de aceea Hao, fiica cea mare a familiei a trebuit să facă ceva, a devenit responsabilă pentru familie: nu a mai mers la școală și a început să cerșească. Uneori îl aduce și pe tatăl ei pentru a demonstra oamenilor că nu minte. Stă îngenuncheată cu o mască de vacă pe față, alături de o pancartă pe care scrie: ,,Sunt gata să mă prefac că sunt vacă și să îi las pe oameni să mă călărească pentru 5 Yuani de persoană”.

Fata spune că masca de vacă o ajută să atragă atenția, deși este deseori înjurată și oamenii o batjocoresc. Dar ea mărturisește: ,,Pentru moment câștig în jur de 200-300 de Yuani pe zi din cerșit. Stau acasă dacă plouă. Dar nu e de ajuns pentru că medicamentele tatălui meu sunt prea scumpe. Port masca doar pentru că vreau să atrag atenția. Dacă îmi pot ajuta tatăl să se vindece și familia, nu mă interesează ce spun oamenii”.

vaca-strada

sursa aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.