Expert al Organizaţiei Mondiale a SĂNĂTĂŢII: Boala „X”, viitoarea GRIPĂ, va UCIDE milioane de oameni sănătoși

0
381

Boala „X” ar putea ucide milioane de oameni în stare foarte bună de sănătate. Boala mortală reprezintă amenințarea viitoarei epidemii care va schimba tot globul. Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost cu gripa spaniolă din 1918, unde au fost victime tinere și sănătoase, titrează Daily Star.

Virusul ucigaș a distrus 5% din populația lumii, fiind unul dintre cele mai grave dezastre din istoria omenirii. Epidemia a cauzat mai multe decese (50 de milioane) decât Primul Război Mondial (40 de milioane). Și, spre deosebire de majoritatea tulpinilor de gripă, generația tânără a fost cea care a înregistrat cea mai mare mortalitate.

Studiul “Pandemia față de mortalitatea gripală epidemică: un model de distribuție în funcție de vârstă” a observat că cele mai multe decese au avut loc la cei sub 65 de ani. În mod tragic, se crede că virusul a lucrat împotriva sistemului imunitar al organismului.

Cu cât este mai puternic sistemul imunitar, cu atât este mai devastator rezultatul

Dacă gripa este următoarea boală X, gripa spaniolă stabilește un precedent teribil. Gripa este unul dintre virusurile cel mai ușor de transmis, aremutații rapide, iar unele tulpini sunt transmise între oameni și animale, care pot da naştere la focare imprevizibile. Gripa aviară A (H7N9) ucide mai mult de una din trei persoane pe care le infectează.

mai multe aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.