Eurovisionul, Liga Campionilor şi Cupa Mondială! Coincidenţa descoperită de fani: ce s-a întâmplat în 1978 şi 1998, ani în care tot Israel câştiga concursul muzical

0
353

Pasionaţii de statistici din lumea fotbalului au găsit o legătură incredibilă între câştigătorul concursului muzical Eurovision şi sportul rege.

Ediţia din acest an a Eurovision a fost câştigată de Netta, carismatica reprezentantă a Israelului, ţară care s-a impus astfel pentru a patra oară în cel mai cunoscut concurs muzical (1978, 1979, 1998, 2018).

Interesant, Israelul pare să câştige Eurovisionul din 20 în 20 de ani (cu excepţia anului 1979). Pe lângă 2018, a mai făcut-o în 1998 şi 1978, ani în care s-a jucat Campionatul Mondial de Fotbal.

Coincidenţe cu Champions League şi Cupa Mondială.

În ediţiile din ’78 şi ’98, titlul mondial a fost cucerit de ţara gazdă: Argentina, respectiv Franţa. E însă greu de crezut că “profeţia” se va repeta şi în acest an, ţinând cont că Rusia e văzută cu şanse minime să câştige Cupa Mondială.

Totuşi, coincidenţele nu se opresc aici. În 1978, anul când Israel a câştigat prima dată Eurovisionul, Liga Campionilor a fost câştigată de Liverpool – formaţie care va disputa şi în acest an finala de pe 26 mai, transmisă în direct de Telekom Sport.

Ce s-a întâmplat în 1998, atunci când Israel câştiga din nou (pentru a treia oară) Eurovisionul? Liga Campionilor a fost câştigată de Real Madrid.

În 2018, finala Champions League este Real Madrid – Liverpool.

sursa aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.