Euroins, City Insurance și Asirom, preferate de români pentru asigurările RCA. Acesta au vândut împreună mai bine de două treimi din asigurările auto în primele șase luni

0
615

Euroins, City Insurance și Asirom au acoperit împreună, în primele șase luni ale anului, 71% din polițele de răspundere civilă auto (RCA), după ce anul trecut aveau doar 54% din total în același interval, potrivit unui raport realizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Raportul arată că sectorul asigurărilor a crescut în primul semestru cu 8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la prime brute subscrise de 5,04 miliarde de lei.

Din această sumă, 3,97 miliarde de lei le reprezintă asigurările generale, aceste urcând cu 2%, în vreme ce asigurările de viață au avut o ascensiune de 36%, până la 1,07 miliarde de lei.

Prea puține companii din care să alegi

Numai că există și îngrijorări. ”Din analiza datelor raportate de societăţile de asigurare reiese faptul că piața asigurărilor din România este caracterizată de un grad ridicat de concentrare. În prima jumătate a anului 2017, 88% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 societăți de asigurare din cele 31 de societăți care desfășurau, la 30.06.2017, activitate de sigurare/reasigurare”, arată ASF.

Asigurările RCA reprezintă în continuare cel mai mare segment al pieței, acestea atingând valoarea de 2,041 miliarde de lei.

”În anul 2016 și în primul semestru al anului 2017, societățile cu cea mai mare pondere în piața de asigurări RCA erau Euroins, City Insurance și Asirom, care dețineau împreună peste jumătate din piață (54% la 31.12.2016 și 71% la 30.06.2017)”, mai arată instituția.

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.