Escrocherie pe WhatsApp. Mare atenție! Conturile voastre sunt în pericol

0
433

O nouă escrocherie a hackerilor face ravagii printre utilizatorii de Whatsapp. Aplicația a devenit ținta mai multor hackeri. Utilizatorii își pot pierde accesul la cont într-o secundă.

Acest nou tip de înşelatorie a ajuns şi în România, unde mai mulţi utilizatori reclamă că şi-au pierdut accesul la conturile de WhatsApp, care au ajuns pe mâna hackerilor, scrie digi24.ro.

Cum funcţionează escrocheria? Utilizatorul primeşte un mesaj, de la un prieten al cărui cont a fost compromis, în care este rugat să îi trimită un cod de verificare primit prin SMS, sub un pretext fals. Pentru că utilizatorul nu ştie că are de a face cu un hacker, trimite codul primit prin SMS şi astfel hackerul poate căpăta controlul asupra contului de WhatsApp.

De fapt, codul trimis prin SMS este cel pe care îl primeşti atunci când încerci să înregistrezi un cont de WhatsApp şi modul prin care aplicaţia verifică dacă persoana care încearcă să se înregistreze este chiar deţinătorul numărului de telefon.

Odată ce hackerii preiau controlul contului de WhatsApp, ei îl pot folosi pentru a trimite mesaje similare prietenilor sau familiei din lista ta, pentru a le cere bani, precum şi pentru a şantaja utilizatorii pentru a le trimite bani şi a-şi recupera accesul la cont.

WhastApp nu a transmis deocamdată un comunicat oficial privind acest nou tip de „scam”, însă utilizatorii sunt sfătuiţi să nu trimită nimănui codurile de verificare prin SMS şi să fie precauţi dacă primesc mesaje de la apropiaţi, în care li se cere să trimită bani.

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.