Descoperire șocantă făcută în urmă cu puțin timp în calculatorul lui Gheorghe Dincă

0
325

Cazul Caracal se complică de la o zi la alta. Joi au început noi percheziții la locuința suspectului Gheorghe Dincă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Dincă ar fi făcut parte dintr-o rețea de trafic de persoane cu ramificații în Italia, Anglia și Germania.

De asemenea, în calculatorul lui Gheorghe Dincă s-au descoperit filme pornografice.

Nu se știe dacă el le-a produs sau dacă le-a obținut din alte surse.

Între timp, miercuri, au continuat cercetările în locuința lui, unde, spune avocatul familiei uneia dintre victime, există mai multe tuneluri și puțuri înfundate. Varianta potrivit căreia Dincă ar fi făcut și alte victime nu este exclusă.

Despre această poveste cutremurătoare a vorbit inclusiv președintele Parlamentului European.

Citește și
Surse: Ce au găsit anchetatorii în calculatorul lui Gheorghe Dincă

Citește și: Președintele Parlamentului European, mesaj despre Alexandra: Apelul la 112 a șocat întreaga Europă

Gheorghe Dincă – spun surse apropiate anchetei – ar fi fost în atenţia poliţiştilor din Craiova de dinainte ca Alexandra să sune la 112 şi să anunţe că a fost răpită. Anchetatorii ar fi avut numele lui şi date despre autoturismul pe care îl conducea de cel puţin zece zile – o maşină care ar fi fost filata inclusiv de Brigadă de Operaţiuni Speciale din Craiova.

Aceleaşi surse susţin că bărbatul ar fi fost implicat într-o reţea de trafic de persoane care acţiona în Italia, Anglia şi Germania. Din grupare ar face parte şi fiul suspectului.

Dincă – precizează sursele – era cel care le prezenta traficanţilor diverse femei, iar în schimb primea servicii sexuale. Anchetatorii încearcă acum să dea de urma celor pe care bărbatul le-ar fi dat pe mâna proxeneţilor.

Criminaliştii au insistat să cerceteze și o groapă betonată care se află chiar la intrarea casei lui Gheorghe Dincă. Ore în şir au strâns grămezi de pământ pe care l-au cernut cu mare atenţie în ideea de a găsi şi alte rămăşiţe de natura umană.

Mai sunt însă multe altele. Pe unele dintre acestea, avocatul familiei Luizei Melencu le-a descris drept buncăre. Şi tot în curtea lui Dincă ar mai fi şi nişte puţuri acoperite cu pământ.

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu: Exista tuneluri, tot feluri de foraje, puţuri. Cred că aici poate să fie un fel de cimitir al istoriei lui îndelungate în domeniul crimelor şi după aceea cred că nu a mai avut loc pe aici şi a început să le mai şi ardă, să le mai împrăştie prin păduri şi prin alte locuri.

Anchetatorii au urcat şi la etajul casei suspectului ca să caute probe.

Pentru prima oară de la demararea percheziţiilor, criminaliştii au intrat şi în mansarda casei lui Gheorghe Dincă – o zonă ce pare a nu fi fost frecventată de proprietar câtă vreme este extrem de expusă. Chiar şi aşa, anchetatorii au strâns în câteva cutii de carton mai multe haine abandonate pe care o să le analizeze la laborator să vadă dacă nu cumva aparţin victimelor.

Ipoteză conform căreia Dincă ar fi făcut mai multe victime decât a recunoscut nu este exclusă de anchetatori. Dispariţia în împrejurări încă neclare a mai multor fete din zona de sud a ţării este investigată.

Ca să nu stârnească un val de isterie, poliţiştii au ales să nu vorbească despre aceste cazuri până nu vor avea confirmarea clară că au sau nu legătura cu suspectul din Caracal. Ar fi vorba despre cel puţin 5 fete care ar corespunde profilului unei potenţiale victime de-a lui Gheorghe Dinca.

Ciudat este ca – până să mărturisească ororile – nimeni din apropiaţii lui nu a sesizat că ar avea apucături bolnave.

Bogdan Alexandru, fostul avocat al suspectului: “Soţia a venit spre finalul lunii aprilie. Răpirea în mijlocul lunii, cu o săptămână două înainte să vină soţia definitiv în ţară.”

Reporter: ”Şi doamna nu a văzut nimic care să ridice semne de întrebare?”

Bogdan Alexandru: “Absolut nimic. Am întrebat asta. Nu a văzut, nu a bănuit.”

Ca să îi facă un profil cât mai complet lui Dincă, anchetatorii verifică acum atent toate lucrurile de la el din casă. Pe lângă cele trei telefoane găsite la perchiziile de până acum, ar mai fi fost găsit încă unul. Toate urmează să fie expertizate.

Gheorghe Dincă are şi un profil pe o reţea socială – care urmează să fie analizat pentru a se vedea dacă nu cumva bărbatul îl folosea ca să găsească eventuale victime.

În acelaşi timp, din locuinţa suspectului au fost ridicate mai multe fragmente osoase şi corpuri delicte. Cât despre probele găsite în pădurea de lângă Caracal – există suspiciunea că nu ar fi fost aruncate acum 3 luni, cum a susţinut Dincă.

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu: Dacă acele urme de cenuşă şi acele resturi de oase calcinate ar fi stat acolo de când spune criminalul, adică de câteva luni de zile pentru că sugerează că imediat ar fi omorât-o pe Luiza în aceeaşi zi, în mod clar ar fi trebuit astupate de vegetaţie, de noroi, de ploi. Inclusiv acei saci, eu atât cât i-am văzut păreau destul de curaţi. Acele probe păreau proaspăt aruncate acolo.

În anchetă a existat şi un incident. Avocatul familiei Luizei Melencu ar fi încercat la un moment dat să îşi facă o fotografie în curtea lui Gheorghe Dincă şi a fost scos de anchetatori din câmpul infracţional. Ulterior însă a fost reprimit să participe la percheziţii.

Procurorii DIICOT au mers şi în locuinţa Luizei, de unde au ridicat mai multe probe ADN, care spera să îi ajute în ancheta.

Monica Melencu, mama Luizei: “A venit cineva şi ne-a luat nişte probe. Brăţări, lenjerie de la Luiza. Ce nu s-a făcut prima dată să sperăm că se face acum.”

Pe de altă parte, familia fetei – spun surse din anchetă – cere 300.000 de euro daune morale de la Gheorghe Dincă.

Cazul de la Caracal a ajuns şi în atenţia preşedintelui Parlamentului European.

David Sassoli a scris pe pagina de Facebook ca vocea Alexandrei Macesanu – care a cerut în zadar ajutor la 112 – doare şi îngrozeşte nu numai România, ci întreaga Europă. În acelaşi timp, el a susţinut că adoptarea unor politici din ce în ce mai eficiente contra violenţei împotriva femeilor ar trebui să fie în centrul atenţiei instituţiilor europene.

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.