DE CE MOR OAMENII ÎN PREAJMA ZILEI DE NAȘTERE. Explicațiile SURPRINZĂTOARE ale acestui FENOMEN!

0
1382

Cu toții observăm că în ultimul timp tot mai multe persoane mor înainte de a-și sărbători ziua de naștere. Acest fenomen ia o amploare și mai mare atunci când vorbim despre artiști.

Oamenii de știință, observând un astfel de fenomen au efectuat mai multe studii pentru a explica de ce se întâmplă aceste lucruri. Stela Popescu, renumita artistă română a decedat, deasemenea, cu câteva zile înainte de a împlini vârsta de 82 de ani.

Aceasta s-a născut pe data de 21 decembrie și a decedat pe data de 23 noiembrie din anul curent. Cercetătorii din acest domeniu au ajuns la o concluzie nouă cu privire la fenomenul respectiv.

Întâi de toate ieșise o teorie prin care se explica că o dată cu înaintarea în vârstă, zilele de naștere nu mai devin o bucurie pentru oameni, ci sentimentul de tristețe poate lua amploare în așa cazuri.

 

Fiind triști, oamenii sunt mai predispuși la agravarea anumitor boli sau afecțiuni pe care le au, iar în așa mod decesul survine înainte de a împlini o oarecare vârstă.

Ipotezele noi arată că persoanele își doresc mult să ajungă la vârsta apropiată, iar temerile că nu vor mai putea ajunge încep să se declanșeze chiar înainte cu câteva zile de data zilei de naștere.

 

Mai multe studii din acest domeniu sunt susținute și de către psihologi, care afirmă că aceste stări sufletești prin care trec persoanele mai în vârstă ar putea afecta starea lor de sănătate.

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.