Cutremur în Romania în urmă cu puțin timp! Ce magnitudine a avut

0
233

Un cutremur de 2.9 magnitudine pe scara Richter s-a produs, vineri, 9 noiembrie, în Vrancea.

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 s-a produs, vineri, la ora 12.33 în judeţul Vrancea, la adâncimea de 112 kilometri, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

INCDFP a anunţat, vineri, că s-a înregistrat un nou cutremur în judeţul Vrancea, la ora 12.33.

Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 112 kilometri, în apropierea oraşelor Odobeşti (27km), Panciu (31km), Focşani (41km), Mărăşeşti (44km), Oneşti (44km).

Un cutremur cu magnitudine 3,7 s-a produs vineri dimineaţă în Caraş Severin. Sesimul a avut loc la ora 3:14, la o adâncime de 4 km.

Cel mai mare cutremur din acest an, de 5,8 magnitudine, a avut loc în 28 octombrie, în zona seismică Vrancea, fiind resimţit şi în Bucureşti.

 

Când se va produce un cutermur mare

Cercetătorul Frank Hoogerbeets susține că modul în care Soarele, Venus, Pământul și Uranus se vor găsi în Sistemul Solar în perioada următoare ar putea duce la apariția unor seisme în această toamnă.

Se pare că avertismentul său se bazează pe un studiu realizat în ultimii trei ani. Totuși, autoritățile din întreaga lume susțin că nu există cutremure mari ce pot fi prezise și că, cel puțin deocamdată, ceea ce susține cercetătorul menționat mai sus nu prezintă un motiv de îngrijorare pentru omenire.

sursa aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.