Cutremur de 7,2 la graniţa dintre Iran şi Irak. Teheran: Sunt cel puțin 61 de morți și 300 de răniți

0
1004

Cel puţin 61 persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,2, care a avut loc, duminică seară, la graniţa dintre Iran şi Irak, relatează AP.

Potrivit unui bilanț provizoriu anunțat de Iran sunt cel puțin 61 de morți si 300 de răniți.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la Penjwin, în provincia Sulaimaniyah din regiunea autonomă Kurdistan din Irak, în apropierea frontierei cu Iranul, la o adâncime de 33.9 kilometri. Cutremurul a fost resimţit şi în Turcia.

Televiziunea de stat de la Teheran a transmis că în vestul Iranului și-au pierdut viața cel puțin 61 de oameni, iar peste 300 au fost răniți; au fost afectate mai multe sate, în care s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică.

Cutremurul a produs panică pe străzile capitalei irakiene Bagdad, oamenii ieşind pe străzi.La moscheile din Bagdad şi din alte localităţi irakiene s-au spus rugăciuni la difuzoare

Ministrul sănătății din Kurdistanul irakian, Hama Rasheed, a prezentat un bilanț provizoriu în regiune: patru morți. Autoritățile locale au raportat cel puțin 50 de răniți.

Organizația Semiluna Roșie din Turcia a anunțat că a trimis o echipă de salvare de la Erbil în zona grav afectată din nordul Irakului, informează agenția Anadolu. Ministrul turc al sănătății, Ahmet Demircan, a declarat că țara sa este gata să ofere ajutor Irakului, în cazul unei solicitări.

Sursa: AP

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.