Cum arata acum actorul din Iisus din Nazaret. Robert Powell, la 41 de ani de la aparitia filmului lui Franco Zeffirelli

0
2123
De-a lungul timpului, cinematografia mondiala a fost fascinata de povestea lui Iisus. De la capodopera lui Zeffireli, “Iisus din Nazaret” si pana la contoversatul “Patimile lui Hristos” (2004) figura lui Iisus apare intr-o puzderie de filme, mai mult sau mai putin credibila. In constiinta cinefililor, actorul Robert Powell ramane insa Iisus din Nazaret.
Cum arata acum actorul din Iisus din Nazaret. Robert Powell, la 41 de ani de la aparitia filmului lui Franco Zeffirelli

Sa intri in pielea lui Iisus este ceva cu totul exceptional, iar actorii care l-au jucat de-a lungul anilor au simtit farmecul acestui rol, dar si blestemul sau. Robert Powell, Jim Caviezel, Max von Sydow sau Christian Bale sunt doar cativa dintre actorii celebri care au reusit sa-l aduca pe Iisus pe marile ecrane in mod convingator.

Robert Powell, in 2017

12 actori celebri au avut curajul de a juca cel mai greu si solicitant personaj pentru un star de cinema. Fie ca au fost mai buni sau mai slabi, toti au avut misiunea grea de a  impresiona publicul. De departe cel mai cunoscut  ramane Robert Powell, din “Jesus of Nazareth” (1977) considerat cel mai bun actor din toate timpurile care l-a jucat pe Iisus. Interpretarea sa magnifica a intrat in istorie si pentru o generatie intreaga el a ramas drept Iisus, imaginea sa fiind asociata des cu cea a Mantuitorului.


Desi regizorul Zeffirelli isi dorea nume ca Al Pacino sau Dustin Hoffman, cand i-a vazut ochii albastri ai lui Powell, a stiut  pe loc ca el este cel mai potrivit actor. Robert Powell a fost sfatuit de regizor sa nu clipeasca, pentru a accentua ochii lui albastri, patrunzatori, si pentru a-i da un aer misterios.  Powell a trecut printr-un regim foarte strict si a ascultat cu sfintenie toate indicatiile regizorului. Ba mai mult, a fost nevoit sa se casatoareasca cu iubita sa, pentru ca Zeffirelli, un catolic convins,  n-a vrut ca cel care-l portretizeaza pe Iisus sa “traiasca in pacat”.  In 1992, publicatia Daily Mail scria ca el este singurul actor care a reusit sa-l transforme intr-un sex simbol pe Iisus.

mai multe aici 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.