CRONOLOGIE | Cum s-a desfășurat atacul din Noua Zeelandă, cel mai sângeros din istoria țării. Zeci de oameni, uciși în 15 minute

0
520

Una sau mai multe persoane au atacat, vineri, două moschei în Christchurch, cel mai mare oraș din Insula de Sud a Noii Zeelande, ucigând cel puțin 49 de persoane. Cronologia atacului arată că în 15 minute, atacatorul de la moscheea Al Noor a omorât 41 de persoane și a rănit alte câteva zeci. A urmat apoi atacul de la cea de-a doua moschee, unde au fost ucise alte șapte persoane. Trei suspecți au fost arestați, iar cel puțin unul dintre ei a fost identificat drept Brenton Tarrant, un australian de 28 de ani care a transmis live pe Facebook atacul. El urmează să fie prezentat instanței sub acuzațiile de omor. 


Cronologia atacului din Christchurch Ora 13.15: În jurul orei locale 13.15, Tarrant a pornit transmisiunea live pe Facebook în timp ce era în mașină și a prezentat armele pe care le avea pe scaunul pasagerului. Orei 13:30: 

În jurul ora 15.30 a avut loc primul și cel mai important incident. Ajuns în fața moscheii Al Noor din centrul orașului, bărbatul, care continua să transmită live, iese din mașina pe care a parcat-o pe o alee din fața lăcașului de cult, ia o armă și intră pe ușile principale. A intrat din încăpere, în încăpere și a început să tragă în oamenii aflați la rugăciune. Martorii spun că s-a întors la mașină pentru a reîncărca arma și a revenit în moschee pentru a trage în cei aflați înăuntru. În timpul atacului care a durat aproximativ 15 minute. Cel puțin 41 din cele 300 de aflate înăuntru au fost ucise și alte zeci au fost rănite și transportate la spitalele din apropiere. La moschee se afla și echipa de crichet a Bangladeshului, dar toți sportivii au reușit să se refugieze pe terenul din parcul dinspre moschee. 

mai multe aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.