Criminalul din Făget a fost prins. Individul susține că a ucis ”din cauza unei icoane”

0
612

După aproape 18 ore de căutări, cu sute de polițiști și jandarmi pe urme, atacatorul extrem de periculos a fost prins în localitatea Bichigi, în apropiere de casă.

Fugarul nu a opus rezistență, iar în fața anchetatorilor a spus că regretă ceea ce a făcut.

Alin Petecel, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Timiș: ”În cursul nopții am resuti depistarea suspectului de crimă. Din primele verificări, s-a deplasat prin zona împădurită și zona cu vegetație înaltă. A stat foarte mult ascuns. Nu a opus rezistență, nu a fost nevoie de armament, nu a mai fost nicio altă victimă.”

Încătușat, individul a avut un discurs halucinant și era foarte agitat. Criminalul le-a spus polițiștilor că a ucis un om din cauza unei .. icoane.

Criminal: ”Dacă ați ști voi ce se întâmplă în lumea asta ..”

Polițist: Cum te cheamă?
Criminal: ”Mă numesc Boldea Ionel. Altceva, ce vă interesează?”

Polițist: Ce prostii ai făcut astăzi? De ce ai făcut nebuniile astea azi? Ai fost nervos?
Criminal: ”Din cauza unei icoane.”

Polițist: O doamnă?
Criminal: ”Nu de la o doamnă. Din cauza unei icoane dintr-o cameră.”

Polițist: Unde mergeai acum?
Criminal: ”Spre casă, să fac un duș.”

Polițist: Unde ai stat ascuns până acum?
Criminal: ”Într-un pom.”

Polițist: Într-un pom? Cu mașina în pom?
Criminal: ”Nu, mașina e a lui Ionuț, un prieten.”

Bărbatul a fost dus apoi la Spitalul Municipal din Timișoara pentru a-i fi recoltate probe biologice. El va fi nevoit acum să dea explicații pentru faptele sale. Imaginile filmate în parcul din Făget – unde cei doi soți au fost atacați de individ – dau fiori. Oamenii zac întinși pe o alee și au răni pe tot corpul.

În timp ce alergau prin parc, bărbatul s-a năpustit, din senin, asupra lor cu un corp dur. Ambii s-au prăbușit sub ploaia de lovituri.

Martor: “Am văzut că domnul era deja jos mort și el dădea cu piciorul în cap la doamna. Am zis ce faci mă, omori oamenii. Și a zis că așa trebuie.”

Martor: “Am sărit pe geam să văd ce se întâmplă, că se auzeau țipete. Am văzut cum îi bătea pe ăștia doi.”

Când au ajuns medicii de la ambulanță, bărbatul era deja mort, iar soția lui abia mai respira, inconștientă. În stare foarte gravă, ea a fost dusă la spital cu elicopterul.

Ioana Obreja Andu, medic SMURD: “Am găsit-o într-o comă Glasgow, șase puncte, inconștientă, cu un traumatism cranian sever, cu o toragie destul de masivă stânga.”

După incident, suspectul a fugit. A furat o bicicletă și a mers cinci kilometri până în localitatea Temerești. Camerele de supraveghere de la intrarea într-un magazin l-au filmat. Era confuz și abia se mai ținea pe picioare, dar, totuși, extrem de violent, pentru că a lovit dur cu pumnii în ușa incintei.

Secvențele au fost suprinse după ce, înainte, la intrarea în localitate, bărbatul a bătut o bătrână care se sprijinea într-un toiag, doar pentru că îi ieșise în cale.

Soțul femeii atacate: “Femeia a văzut că a venit unul, i-a dat în cap și a picat.”

Vecin: “M-am speriat, a început să o lovească, el s-a uitat urat și iar a început să o lovească și am fugit.”

După ce a pus-o jos pe bătrână, atacatorul a pus mâna pe bățul femeii și, turbat, s-a îndreptat spre următoarele victime: doi soți – aflați la câțiva metri distanță.

Victimă: “Am luat bâta, m-am luptat cu el. Om turbat ca asta nu am văzut în viața mea.”

Plin de sânge, atacatorul a intrat, ulterior, într-un imobil, ca să se spele. Îi cunoștea pe proprietari. O patrulă de poliție a ajuns acolo și a discutat cu el. A reușit însă să îi păcălească pe agenți. A furat din curte o mașină și a pornit în viteză.

În goana lui, a lovit cu autoturismul o a șasea victimă: pe proprietarul mașinii. Ca să îl oprească, polițiștii au tras trei focuri de armă.

mai multe aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.