China: “Creștinismul amenință securitatea națională”

0
319

China susține că „forțele occidentale” se folosesc de religie pentru a provoca instabilitate în China și pentru a interveni în afacerile interne. Din punct de vedere al Partidul Comunist Chinez, creștinismul este utilizat pentru a a „răsturna” puterea de la Beijing, a transmis, marţi, France Presse.

Partidul Comunist Chinez (PCC) este precaut în mod tradiţional faţă de orice organizaţie rivală care i-ar putea ameninţa potenţial autoritatea. Cultele fac parte din această categorie şi sunt atent supravegheate de către regim.

„Forţele occidentale antichineze încearcă să perturbe stabilitatea socială a ţării noastre şi chiar să răstoarne puterea politică prin intermediul creştinismului”, a afirmat luni Xu Xiaohong, preşedintele ‘Mişcării patriotice’ protestante (oficiale), informează agerpres.ro

Această asociaţie este una din cele cinci organizaţii de stat cărora trebuie obligatoriu să li se afilieze religiile recunoscute în China (protestantism, catolicism, budism, taoism şi islam). Obiectivul este de a evita orice influenţă străină.

„Sprijinim cu fermitate ţara pentru a aduce în faţa justiţiei oile rare negre care se plasează sub steagul protestantismului pentru a participa la subminarea securităţii naţionale”, a denunţat Xu, într-un discurs rostit în Camera consultativă a parlamentului, reunită în sesiune anuală la Beijing.

mai multe aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.