Cenzura fara precedent la internet intr-o mare putere mondiala. Despre ce tara este vorba.

0
710
Guvernul chinez anunță măsuri de restricționare a accesului la internet, fiind considerate cele mai dure măsuri în acest sens prin limitarea accesului la internetul global.

Măsurile vor fi instituite până la 1 februarie 2018, vizând blocarea accesului persoanelor fizice la rețelele virtuale private, informează Digi24, citând Bloomberg. Conform sursei citate, furnizorii de telecomunicații de stat vor împiedica utilizatorii să opereze VPN-uri, rețele folosite de numeroși chinezi în prezent pentru a evita cenzura autorităților prin rutarea traficului web în străinătate.

Măsura este considerată una dură, specifică unui regim comunist, prin închiderea principalei căi de informare a populației dinspre site-urile internaționale, care prezintă informații „nefiltrate” de regim. Oricum, China are unul din cele mai dure regulamente de internet din lume, rețelele fiind supravegheate strict de autorități. Ținta acestor acțiuni este reprezentată în special de blocarea informațiilor care vin din rețele libere, cum sunt Twitter, Facebook sau marile site-uri de știri, cum sunt NY Times, BBC sau CNN.

sursa aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.