Cei care beau cel puțin o cafea dimineața s-ar bucura enorm să citească asta

0
1430

Există oare oameni care nu au băut cafea cel puţin o dată în viaţă? Pentru majoritatea, acesta este un ritual obligatoriu, cu care începe fiecare dimineaţă. Te-ai gândit vreodată la cana ta zilnica de cafea ca la un elixir de sănătate si nu doar ca la o sursa de plăcere sienergie?

Probabil ca nu o data ti-a trecut prin cap sa te lași de acest „viciu” care iți crestetensiunea arteriala, favorizează apariția celulitei si, pe deasupra, iți mai si îngălbeneștedinții.

Ei bine, oamenii de știință au vești bune pentru toți iubitorii de cafea! lată mai multe motive pentru ar trebui să consumați această băutură în fiecare zi.

Cafeaua este principala sursă de antioxidant! Corpul uman absoarbe mai mulți antioxidanţi din cafea decât din fructe şi legume.

Mirosul cafelei are efect anti-stres. Cercetătorii coreeni au descoperit că aroma cafelei acționează în mod specific asupra proteinelor, legate de stresul creierului şi vă ajută să gândiți pozitiv.

Cafeaua poate reduce simptomele bolii Parkinson. Potrivit unui articol publicat în 2012 în revista Science Daily, cafeaua îi ajuta pe oamenii care suferă de boala Parkinson să-şi controleze mai bine mișcările. Se pare ca, gratie pasiunii noastre pentru cafea, suntem protejati de Parkinson in proportie de 80%, de ciroza hepatica 80%, de pietrele la rinichi50% si de cancerul de colon in proportie de 25%.

Este bine pentru ficat (în special pentru cei ce consumă alcool). Rezultatele unui studiu, efectuat timp de 22 de ani (la care au participat 125 000 de persoane), au arătat că la persoanele care beau cel puţin o ceaşcă de cafea pe zi, riscul de a dezvolta ciroză s-a redus cu 20%.

Cafeaua reduce tendința de sinucidere. 2-4 cești de cafea pe zi pot reduce riscul de suicid cu 50%.

Reduce riscul de cancer de piele

mai multe aici 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.