BREAKING NEWS: Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a fost aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş

0
999

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I a ajuns miercuri după prânz la Castelul Peleș din Sinaia, însoțit de șeful Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei române, principele Radu și membri ai Familiei Regale.

Sicriul a fost depus în Holul de Onoare al fostei reşedinţe regale. Publicul nu are acces pe durata şederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a fost adus în România cu o aeronava militară. Alături de fostul suveran, pe ultimul drum de la Geneva la București, au fost prezenți principesele Elena și Sofia și Alexander Nixon, secretarul de stat Victor Opaschi, general maior Laurian Anastasof, reprezentantul Armatei României, membri ai Casei Majestății Sale și mitropolitul Iosif, care s-au alăturat reprezentanților Familiei Regale și oficialităților venite la aeroport.

Racla Majestăţii Sale a fost purtată către catafalc de 8 militari ai Brigăzii 30 Gardă. Pe Aeroportul Otopeni s-a desfăşurat o ceremonie, în cadrul căreia au fost intonate imnul naţional şi cel regal. A urmat apoi o scurtă slujbă religioasă.

De la Aeroportul Otopeni, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost transportat cu maşina la Castelul Peleş.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa Şefului Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei române, şi a membrilor Familiei Regale, a reprezentanţilor instituţiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe şi ai Casei Majestăţii Sale.

“Programul vizitei oficialităţilor pentru a transmite condoleanţe la Castelul Peleş este următorul:

 

La înmormântare vor participa peste 100 de personalităţi. Printre acestea se află şi Prinţul Charles, dar şi un reprezentant al Casei Regale din Spania. În ciuda neînţelegerilor din ultimele luni, Casa Regală a acceptat ca fostul principe Nicolae să fie prezent la funeralii, împreună cu logodnica sa.

Familia Regală anunţă mare doliu pentru 40 zile şi doliu timp de trei luni (de la deces). Marele doliu şi doliul se referă la prezenţa publică a membrilor Familiei Regale.

Guvernul a suplimentat, cu 43.000 de lei, bugetul MAE pentru funeraliile organizate în memoria Regelui Mihai, Banii sunt alocaţi doar pentru deschiderea salonului oficial de la Aeroportul Otopeni, pentru şefii de stat şi de Guvern, precum şi reprezentanţii unor familii regale, care vor veni la funeralii, potrivit unor surse politice.

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.