BREAKING NEWS. Klaus Iohannis nu exclude să renunțe la Cotroceni pentru …

0
390

Președintele Klaus Iohannis nu a exclus, joi, într-o discuție purtată la Bruxelles cu un ziarist străin, să ocupe funcția de președinte al Consiliului European. Șeful statului a spus că nu vrea să comenteze momentan acest „zvon” si i-a indeamnat pe jurnalisti sa astepte sa vada „cum merg discutiile azi, maine, saptamana viitoare”. Publicatia Financial Times l-a dat recent pe Klaus Iohannis printre favoritii la funcția de președinte al Consiliului European, alături de premierii Belgiei, Luxemburgului şi Portugaliei. Dacă i s-ar propune funcția și ar accepta-o, atunci Klaus Iohannis ar trebui să renunțe la funcția de președinte al României.

Dialogul cu jurnalistul străin:

Reporter: Cat de mult va place Bruxelles-ul si daca luati in calcul sa va mutati aici? Unii spun ca ar fi frumos sa fiti presedintele Consiliului

Klaus Iohannis: (rade) Daca asta este opinia cuiva, nu ma deranjeaza. Dar nu cred ca in acest moment putem comenta zvonuri. Incepem o negociere, nu avem acum un progres semnificativ, deci haideti sa asteptam sa vedem cum merg discutiile azi, maine, saptamana viitoare. Suntem in faza negocierilor politice. Sa speram ca toti vor accepta sa avem cat mai repede nume pentru aceste pozitii.

Reporter: Deci va pregatiti pijamaua si periuta de dinti pentru o noapte lunga de negocieri?

Klaus Iohannis: Nu e 100% sigur ca vom avea nevoie de pijamale.

mai multe aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.