Boala care îi ameninţă pe toţi angajaţii! Ce măsuri ia statul

0
131

Stresul duce de cele mai multe ori la degradarea sănătăţii. Din ce în ce mai mulţi oameni suferă de o afecţiune care nu doare fizic, însă poate ucide. Din păcate, mulţi oameni care suferă de această boală se tem să ceară ajutorul unui specialist, din cauza prejudecăţilor.

Acum se estimează că 5% din populaţia României suferă de această boală. Societatea a devenit mult mai agitată, timpul este mult mai scurt şi atunci s-au diversificat cauzele, au devenit din ce în ce mai fine şi atunci simptomele acestei afecţiuni sunt din ce în ce mai greu de reperat.

Principala cauză a depresiei va deveni, până în 2020, stresul de la locul de muncă, spun experţii. Statisticile ne arată că frecvenţa de a face depresie este mai mare de 4 ori la femei, faţă de băbaţi, iar cei care locuiesc în mediul urban sunt de două ori mai expuşi. Persoanele care au între 15 şi 29 de ani au cele mai mari şanse să dezvolte o depresie.

„Depresia va ajunge ca primă cauză a incapacităţii de muncă, ceea ce nu ne dăm seama la nivelul forţei de muncă din ţara aceasta este că un om care a intrat în depresie va consuma mult mai multe resurse din partea societăţii ca să-şi revină şi va dura mult mai mult timp ca să-şi revină, în loc să fie prevenită această tulburare.

Există o prevalenţă a depresiei, a apariţiei depresiilor. La femei, în general, apare mai repede depresia decât la bărbaţi, deşi se manifestă ca simpome, ca evoluţie la fel.

Sunt cauze sociale, cauzele de mediu, adică factorii stresanţi de mediu, de la trafic, de la poluare, de la job, de la salarii, de la rate la bancă, de la boli.

mai multe aici

 

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.