Acasă Sport AZI E ROMÂNIA – NORVEGIA // E momentul să le batem! De...

AZI E ROMÂNIA – NORVEGIA // E momentul să le batem! De ce jucătoarele lui Ambros Martin au o șansă uriașă astăzi, în fața nordicelor

0
312

Norvegia nu mai arată forţa de altădată. Are multe absenţe şi a pierdut primul meci din istorie în deschiderea Europenelor. Azi va juca împotriva României, de la ora 22:00, în direct la TVR 1 și liveTEXT+FOTO pe GSP.ro. Partida se joacă pentru primul loc în grupă. 

Norvegia e echipa care a pus cele mai multe probleme României de-a lungul timpului. Cea mai galonată “naţională” din lume ne-a fost “naşă” pe unde ne-a prins: Europene, Mondiale, Jocuri Olimpice. În ultimii 15 ani, România a câştigat un singur meci oficial, în 2016, în preliminariile CE 2016, la Cluj Napoca: 25-20. În rest au fost numai victorii ale nordicelor.

Acum, mai mult ca niciodată, Norvegia pare că nu mai are forţa de altădată. Le-a pierdut pe postul de inter dreapta pe Nora Mork şi Amanda Kurtovic, portarul Kari Grimsbo s-a retras. Germania ne-a arătat, în primul joc, cum pot fi bătute nordicele, pe repuneri rapide, goluri pe contraatac şi faza a doua, dar şi pe angajările la pivot, acolo unde Norvegia pare mai vulnerabilă ca niciodată.

4.40 e cotala pariuri ca România să învingă Norvegia, nordicii fiind cotați cu 1.35

Veteranele Loke şi Lunde sunt de bază

Selecţionerul Thorir Hergeirsson le-a chemat iar la lot pe pivotul Heidi Loke, care va împlini în această lună 36 de ani, dar şi pe portarul Katrine Lunde (38 de ani). Cele două par indispensabile în echipă, în momentul de faţă, la fel ca şi Veronica Kristiansen sau Stine Oftedal. Trebuie să fim foarte atenţi şi la jocul cu extremele ale nordicelor, mai ales pe partea dreaptă, acolo unde evoluează Malin Aune.

Maşina de handbal a Norvegiei şi-a găsit cadenţa în al doilea joc, contra Cehiei, dar adversarele au părut că se gândesc mai mult la întâlnirea cu Germania, hotărâtoare pentru ele în calificarea mai departe.

Herrem, în lotul Norvegiei

Hergeirsson a făcut prima schimbare în lot înaintea jocului cu România. Astfel, Thea Mork, sora mult mai cunoscutei Nora Mork, a fost scoasă din lot. În locul ei, pe extrema stânga, va evolua Camilla Herrem. Herrem (32 de ani) a trecut şi prin România, evoluând la HCM Baia Mare. Acum activeayă la Sola, în campionatul intern, revenind după o pauyă cauzată de faptul că a devenit mamă.

“E veşnica noastră adversară, eu nu ştiu vreun turneu final la care am participat să nu ne întâlnim. Ar fi momentul să o batem, avem o energie pozitivă în noi care ne dă această speranţă”Eliza Buceschi

“Matematica ar spune că dacă Norvegia a pierdut cu Germania, iar noi am învins Germania, România ar trebui să treacă şi de Norvegia? Dar handbalul nu e matematică!”Ambros Martin

“Dacă ne vom apăra, putem să le batem pe norvegience. Eu chiar cred asta!”Melinda Geiger

20 21

2

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.