Avertismentul lui Kim Jong-un pentru Donald Trump, de Anul Nou: „Butonul nuclear a fost întotdeauna pe biroul meu!”

0
599

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a îndemnat luni Coreea de Nord să producă în masă focoase nucleare și rachete balistice. Într-un mesaj de Anul Nou, el a avertizat comunitatea internațională și – în special SUA – că „butonul nuclear” e pe biroul său.

În discursul de Anul Nou, Kim Jong-un subliniază că programul său nuclear nu are un alt rol decât acela de a apăra Coreea de Nord.

„În 2017, ne-am atins țelul de a finaliza planurile nucleare pe care le avea. Trebuie să continuăm să producem rachete balistice și arsenal nuclear, într-un ritm mai accelerat. SUA trebuie să știe că butonul nuclear este pe biroul meu. Nu e vorba de șantaj, ci de un fapt real. Întregul teritoriu al Statelor Unite este pe raza rachetelor nucleare. Statele Unite nu vor putea nicioată să pornească un război împotriva mea sau împotriva țării noastre. Aceste arme vor fi folosite doar dacă ne este amenințată securitatea”, a spus liderul nord-coreean, într-un discurs televizat, conform The Guardian.

Liderul de la Phenian a continuat precizând că „deși Statele Unite își doresc să atace Coreea de Nord cu arsenal militar și nuclear, ei știu că acum deținem o putere nucleară atât de mare, încât nu vor îndrăzni”, informează CNN. El a mai precizat că „cea mai mare realizare din 2017 a fost să finalizeze capabilitățile nucleare” ale țării.

Totodată, Kim Jong-un a mai precizat că sportivii nord-coreeni vor participa la Olimpiada de Iarnă din orașul sud-coreean Pyeongchang. Anterior, președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, încuraja Phenianul să trimită o delegație la competiția sportivă, în speranța că va contribui la detensionare a situației din Peninsula Coreea.

sursa aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.