Avertismentul lui Iohannis. Ce a transmis Guvernului dacă nu va construi Autostrada Unirii

0
195

Legea privind construirea autostrăzii Unirii a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii speciale, organizată la Palatul Cotroceni.

În prezenţa susţinătorilor proiectului, şeful statului a atras atenţia guvernanţilor că nefinanțarea autostrăzii ar fi o încălcare a legii. Apoi a avertizat PSD că „aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru amnestie şi graţiere ar fi o catastrofă pentru România”.

Pentru prima oară, preşedintele Klaus Iohannis a organizat la Palatul Cotroceni o ceremonie de promulgare a unei legi. O premieră este şi Legea adoptată de parlamentari, prin care s-a decis construirea Autostrăzii Unirii, ce ar trebui să lege Moldova de Tansilvania. Până acum astfel de proiecte erau aprobate în Guvern.

Klaus Iohannis, preşedintele României: „Pentru că acest proiect să devină lege, a fost o presiune puternică venită din exasperare. A fost nevoie de o lege pentru că guvernanţii să facă pași concreţi. Nu aceasta este calea corectă.”

La eveniment au fost invitate asociaţiile care susţin construirea autostrăzii, dar şi aleşii care au susţinut şi votat textul. Niciunul dintre membrii Guvernului nu a luat parte la ceremonie.

Klaus Iohannis, preşedintele României„A nu realiza autostrada înseamnă a încălca legea. Avertizez Guvernul că în bugetul pentru anul viitor trebuie să se regăsească bani pentru Autostrada Unirii.”

mai multe aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.