Aproape trei milioane de maşini din România, vizate de Comisia Europeană

0
629

-aţi luat maşină diesel ca să mergeţi mai mulţi kilometri cu un plin? S-ar putea să constataţi că socoteala e una păguboasă. Tot mai multe ţări vest europene au impus sau se gândesc să impună restricţii pentru maşinile care merg cu motorină. Comisia Europeană ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiţie în cazul României şi pentru alte 8 ţări din UE, din cauza poluării. Tribunalul administrativ federal din Germania a decis, luna aceasta, că primăriile a 2 oraşe germane pot impune interdicţii de circulaţie pentru maşinile diesel. Odată creat acest precedent, nu e nicio garanţie că măsura nu va fi extinsă.

Din numărul total de 6 milioane de autoturisme din România, aproape jumătate au motor diesel.

Principalul motiv pentru care românii aleg maşini diesel e consumul redus. Când laşi motorul pornit şi cobori din maşină pentru a lua ceva din portbagaj, simţi, însă, pe propria piele cât de poluantă e maşina: noxele fac aerul aproape irespirabil.

Cristian Bucur – director tehnic RAR: „Aceste particule sunt de fapt niste molecule de carbon cu un înveliş de hidrocarburi aromatice şi oxizi metalici. Şi acestea s-a demonstrat faptul că au potenţial cancerigen”.

Este şi motivul pentru care Comisia Europeană se gândeşte serios să ia măsuri pentru a reduce numărul maşinilor care dăunează mediului.

Cristian Bucur – director tehnic RAR: „Nu cred că va exista o interzicere totală şi bruscă a acestor vehicule”.

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.