ANALIZĂ | Cum va arăta lumea în 2018: se scumpesc carburanții, ROBOR ajunge la 4%, iar atacurile cibernetice se agravează

0
393

Prețul petrolului va crește în continuare, ceea ce va declanșa scumpirea carburanților, iar indicele ROBOR este așteptat să ajungă la 4%, astfel că ratele la creditele în lei vor crește puternic, arată previziunile pe anul 2018, analizate de Libertatea. Concomitent, la nivel mondial atacurile cibernetice vor crește în intensitate, potrivit prognozelor.

Benzina și motorina, pe cale de a se scumpi

Prețul țițeiului a ajuns deja la 67 de dolari pe baril, în urma protestelor din Iran, cel mai mare nivel din 2015 încoace. Financial Times estimează că la finalul lui 2018 petrolul va ajunge la 70 de dolari pe baril, sau chiar peste, ceea ce înseamnă noi scumpiri.

Reamintim, carburanții s-au scumpit deja cu 14% față de nivelul înregistrat în vara lui 2017, după ce Guvernul a reintrodus acciza de 7 eurocenți pe litru și după o serie de uragane ce au dus la majorarea cotațiilor țițeiului.

Rate mai mari la creditele în lei

Ratele pentru creditele în lei sunt, la rândul lor, estimate să crească puternic, analiștii estimând că indicele ROBOR va ajunge la 4%. Reamintim, indicele ROBOR era în septembrie 1%, dar a terminat anul 2017 la 2,05%, ceea ce a dus deja la creșterea ratelor.

sursa aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.