Amețești atunci când te RIDICI BRUSC ÎN PICIOARE? Află care este motivul și când este recomandat să te adresezi medicului!

0
3163

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit faptul că cei care au amețeli după ce stau în picioare timp de câteva minute pot avea unele boli care sunt foarte grave.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia alarmantă conform căreia, cei care amețesc după ce stau în picioare pot suferi de boli cardiovasculare în stare gravă, care pot cauza deces prematur.

Christopher Gibbons este profesor universitar de neurochirurgie la Școala de Medicină de la Harvard, Boston. El spune că aceste amețeli pot fi explicate prin presiunea foarte scăzută a sângelui.

Presiunea sângelui nu este menținută la un nivel corespunzător de către sistemul nervos, iar în consecință pacientul suferă de amețeli.

Este vorba despre hipotensiune ortostatică. Se estimează că între 29 și 64 la sută dintre pacienți care suferă de această afecțiune au decedat în 10 ani, înainte ca studiul să se fi încheiat.

Este important însă de menționat că aceste amețeli sunt deseori confundate cu alte cauze mai puțin periculoase cum ar fi deshidratarea, subnutriția sau efectele adverse ale unor medicamente.

Pentru a distinge între simptomele hipotensiunii ortostatice și amețelile provocate de alte cauze, trebuie să observi la cât timp după ce te-ai ridicat în picioare încep amețelile.

Dacă acestea încep peste mai mult de 2-3 minute atunci cel mai probabil că este vorba de hipotensiune.

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.