Alimentul pe care trebuie să-l consumi rar dacă vrei să trăieşti mult. Semnalul de alarmă tras de medici

0
570

Cartofi prăjiţi, chipsuri, covrigei, pizza. Toate aceste alimente pot fi un curcubeu pe cerul gurii, mai ales pentru persoanele care adoră să mânânce sărat, dar există o problemă: cantitatea de sodiu care depăşeşte cu mult doza considerată sănătoasă.

„Dieta occidentală este foarte bogată în sodiu. Oamenii mănâncă prea multă sare, fapt care măreşte riscul de boli cardiovasculare, de atac cerebral şi de cancer de stomac“, afirmă dieteticianul Sonya Angelone, specializată în nutriţie cardiovasculară, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Diete, citată de cnn.com, potrivit adevarul.ro.

Totodată, studiile făcute par să sugereze că o dietă bogată în sodiu afectează şi sănătatea oaselor la fetele tinere, precum şi la femeile aflate la menopauză.

Potrivit sursei mai sus citate, excesul de sare creşte tensiunea arterială şi sunt persoane care şi la 1,5 grame pe zi se confruntă cu această problemă. Dar, chiar şi dacă suntem sănătoşi e mai bine să reducem sarea din alimentaţie pentru a ne menţine.

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.