Adversari grei veniţi din Champions League pentru FCSB! Pe cine poate întâlni în primăvara Europa League

0
536

FCSB e deja calificată în primăvara europeană, însă partida cu Lugano, de joi, e extrem de importantă în perspectiva avansării în fazele superioare ale Europa League. Primul loc asigură, în teorie, un adversar mai slab în runda următoare, singura fază care va mai folosi capi de serie. Din optimi încolo, nu vor mai fi restricţii, nici măcar de ţară: fiecare poate întâlni pe oricine.

Niţă&Co sunt calificaţi matematic în 16-imile EL încă după etapa a patra, însă de rezultatul de mâine seară va depinde locul ocupat. Asta pentru că formaţiile vor fi împărţite în două urne la tragerea la sorţi pentru primăvara Europa League: în cea a favoritelor vor intra câştigătoarele de grupe din Europa League şi cele mai bune patru locuri trei din Champions League. În urna outsiderelor vor fi ocupantele locurilor doi din EL şi celelalte patru formaţii venite din Ligă (cele cu punctajul mai slab).

În acest moment, locurile 2 în Europa League sunt Slavia Praga, Partizan Belgrad, Ludogorets, AEK Atena, Lyon, Lokomotiv Moscova, Viktoria Plzen (nu o poate întâlni pe FCSB, fiind în aceeaşi grupă), Steaua Roşie Belgrad, Marseille, Bilbao, Nice şi Real Sociedad. Adversari destul de grei, dar nu imposibil de bătut. Sigur, lucrurile se pot schimba în ultima rundă, în sensul în care vor exista permutări la vârf, însă în acest moment lucrurile stau aşa cum le-am descris mai sus.

Cine vine din Champions League

În această seară s-a tras cortina peste grupele Champions League şi fără discuţie FCSB trebuie să se teamă ceva mai mult de formaţiile care vor veni de pe locul trei din această competiţie. În acest caz, fie că roş-albaştrii termină pe locul unu sau pe doi, adversara va fi una redutabilă. Repartizarea formaţiilor venite din Ligă se va face după cum urmează:

Urna capilor de serie: CSKA Moscova, Atletico Madrid, Leipzig, Sporting

Urna outsiderelor: Spartak Moscova, Napoli, Celtic, Dortmund

În acest moment, scenariul ideal pare a avea în vedere câştigarea grupei de către FCSB şi o adversară dintre Slavia Praga, Partizan, Steaua Roşie Belgrad sau AEK Atena. Cel mai “negru” coşmar în măsura în care roş-albaştrii câştigă grupa ar fi o confruntare cu Napoli sau Dortmund.

Fireşte, lucrurile se complică enorm pentru vicecampioana României în măsura în care nu câştigă grupa. Pe lângă Atletico Madrid şi Sporting, formaţii grele venite din Ligă, trupa lui Dică trebuie să se ferească de câştigătoarele grupelor EL (Milan, Arsenal sau Lazio şi-au câştigat deja grupele şi par cele mai grele adversare).

Tragerea la sorţi pentru 16-imile Europa League va avea loc pe 11 decembrie la Nyon. Prima manşă din primăvara europeană se va disputa pe 15 februarie 2018, pentru ca returul să aibă loc o săptămână mai târziu (22 februarie).

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.