A trecut un an de la atacul armat din Las Vegas: 50 de morţi şi peste 400 de răniţi.

0
1034

 

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise, iar alte peste 400 au fost rănite în atacul armat în masă de la Las Vegas, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, şeriful Joe Lombardo.

IMAGINI LIVE din Las Vegas

Desfășurarea evenimentelor:

 

 UPDATE 16.22: Nu au fost găsite indicii privind motivul atacului

Întrebat de ce poliția nu tratează atacul armat ca pe un caz de terorism, reprezentantul poliției a precizat că, până în prezent, nu au fost găsite indicii în camera suspectului sau în casa sa, care să ofere indicii privind motivul atacului.

„Trebuie să stabilim, mai întâi, ce l-a determinat. Există factori asociați cu terorismul care diferă de cazurile în care o persoană instabilă intenționează doar să comită tragedii la scară mare. Înainte să decidem ce l-a determinat, vor fi urmați anumiți pași. Avem informații că Paddock era cazat în camera de hotel din 28 septembrie. Nu am nicio idee dacă a reușit să oprească responsabilii cu serviciile de curățenie să intre în camera sa sau nu. Încă cercetăm acest aspect”, a mai spus el.

Și reprezentanții Depaartamentului de Securitate Internă au dat asigurări că monitorizează situația și colaborează cu autoritățile federale, statale și locale.


 UPDATE 16.05: Atacatorul s-ar fi sinucis

Într-o altă conferință de presă, șeriful Joe Lombardo a confirmat noul bilanț: 50 de morți și 400 de răniți.

otodată, el a precizat că nu era nimic „suspect” în istoricul lui Paddock.

„Credem că suspectul s-a sinucis înainte de descinderea noastră”, a mai spus oficialul, precizând că în camera sa de hotel au fost găsite 10 arme.


UPDATE 15.50: Potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Securitate Internă, nu există informații care să indice că mai există „amenințări” că alte atacuri ar putea avea loc, informează The Guardian.

Cel mai recent bilanț al Poliției arată că peste 400 de persoane au ajuns la spital, după atacul armat de la un festival de muzică din Las Vegas.

„Departamentul Metropolitan de Poliție din Las Vegas a identificat un suspect care a acționat singur, pentru organziarea atacului armat de la hotelul Mandalay Bay. Este vorba despre un bărbat de 64 de ani din Mesquite, Nevada, identificat drept Stephen Craig Paddock. Paddock a deschis focul de la camera sa din hotel, situată la etajul 32, la ora 22.08. Victimele participau la un festival de muzică country atunci când el a început să tragă asupra mulțimii. Departamentul de Pompieri din ținutul Clark a estimat că apoximativ 406 oameni au fost transportați la spitale din zonă, iar 50 și-au pierdut viața. Printre cei decedați este și un ofițer de poliție, care nu se afla în timpul turei. Totodată, alți doi polițiști au fost răniți, unul dintre ei fiind în stare stabilă.

Autoritățile solicită cetățenilor să aibă răbdare, întrucât procesul de identificare a răniților și celor decedați este în curs de desfășurare”, precizează Poliția, într-un comunicat de presă.

UPDATE 14:20 Donald Trump a scris pe Twitter: „Cele mai sincere condoleanțe și simpatia mea pentru victimele și familiile atacului din Las Vegas. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”

My warmest condolences and sympathies to the victims and families of the terrible Las Vegas shooting. God bless you!

UPDATE 13:47 Potrivit The Guardian, acesta este cel mai sangeros atac armat din istoria SUA.

The mass shooting has killed 50, injured over 200 others so far.

UPDATE 13:43 Autorităţile au făcut public numele atacatorului. Este vorba despre Stephen Paddock, un bărbat american în vârstă de 64 de ani, din orașul Mesquite, statul Nevada.

CITEȘTE ȘI Cel mai sângeros atac armat din istoria SUA. Cine este bărbatul care a ucis 50 de oameni

Anchetatorii au mai spus că au localizat cele două mașini date în căutare și au încredere că au localizat-o și pe femeia care era cu atacatorul în timp ce acesta a deschis focul de la etajul 32.

Poliția de Las Vegas a publicat o fotografie cu posibila femeie care era împreună cu atacatorul atunci când acesta a deschis focul. Autoritățile îndeamnă oamenii să sune la numărul de urgență 911 dacă o văd.

mai multe aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.